Za ozbiljne sladokusce: Torta sa tri vrste čokolade!

canva
Čokoljupci su posebna vrsta ljudi, a njihovi apetiti kada je čokolada u pitanju nisu zanemarljii. Takođe, obožavaju i poslastice čiji je glavni sastojak čokolada, a s obzirom da nas je na svetu puno, mi danas delimo ovaj savršen recept za jednu brzu tortu sa tri vrste čokolade
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 600 ml slatke pavlake
  • 150 grama crne čokolade
  • 200 grama mlečne čokolade
  • 200 grama bele čokolade
  • 1 šolja mlevenog ili lomljenog keksa
  • 3 kašike putera

Priprema:

  1. Crnu čokoladu otopite na pari umešajte u nju 200 ml slatke pavlake. Stavite u frižider na oko sat vremena da se ohladi.
  2. U drugoj posudi rastopite belu čokoladu, pomešajte sa 200 ml slatke pavlake i stavite u frižider.
  3. Posebno rastopite rastopite mlečnu čokoladu sa 200 ml slatke pavlake i takođe ohladite.
  4. Koru za tortu pripremite tako što ćete pomešati keks sa otopljenim puterom pa utisnuti na dno kalupa.
  5. Kada su se smese s čokoladom ohladile, izmešajte ih mikserom ih pa redom slažite u kalup. U smese možete staviti malo maskarpone sira da budu kremastije.
  6. Po želji, završite sa šlagom i pospite orasima, keksom ili čokoladnim mrvicama, savetuje Mini Magazin.
Poseti www.roosvaaj.rs