Zapečene makarone u jogurtu, gotove za tren!

canva
Ne treba da budete potkovani posebnim veštinama u kuhinji kako biste pripremili ovo ukusno jelo. Treba vam samo nekoliko sastojaka, malo volje i vremena i ručak je tu
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 500g makarona
  • 2 čaše kisele pavlake 
  • 1 l jogurta
  • 3 jajeta
  • 1-2 dcl mleka
  • 1 kašika soli
  • 1/5 dcl ulja
  • 150 g pečenice
  • 150 g kačkavalja

Priprema:

  1. Pomešajte kiselu pavlaku, jaja, ulje, so. Dolijte jogurt, mešajući žicom. Sipajte makarone u jogurt, pomešajte. Ako vam makarone nisu pokrivene, dolijte mleka toliko da tečnost potpuno prekrije makarone.
  2. Ovako pripremljene makarone stavite da se kuvaju na srednjoj jačini ringle. Kada jogurt provri, počeće da se stvaraju sitne grudvice, nalik siru. To je dobro. Kuvajte dok makaroni ne omekšaju, ali ne moraju biti potpuno kuvani.
  3. U pekač stavite papir za pečenje, pa prekrijte dno makaronima, otprilike trećinom mase. Poslažite preko njih tanko sečenu pečenicu. Prekrijte drugom trećinom makarona. Sad poslažite tanko sečen trapist (ili neki drugi tvrdi sir). Sipajte preostale makarone i poravnajte ih.,
  4. Pekač poklopite ili prekrijte alu folijom i pecite makarone tako poklopljene 20-tak minuta na 200°C. Onda ih otklopite, skinite foliju, pa zapecite dok ne porumene.

Priatno!

Poseti www.roosvaaj.rs