Ćuretina sa mlincima: Izdašan i ukusan ručak!

canva
Ćuretina se može pripremiti na mnogo načina, a kod nas je ipak omiljena ona sa mlincima. Ako imate vremena, možete napraviti domaće mlince čiji je ukus neprevaziđen, a možete kupiti i gotove i tako skratiti pripremu ovog ukusnog jela
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g ćurećeg filea
  • 500 g mlinaca
  • 550 ml ćurećeg ili pilećeg bujona
  • pola kocke za supu
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 200 g rendanog kačkavalja
  • 500 ml pavlake za kuvanje
  • so i biber po ukusu 
  • ulje za prženje mesa po potrebi

 Priprema:

  1. Ćuretinu posoliti i posuti mlevenim biberom. Zagrejati ulje i ispržiti šnicle sa obe strane po par minuta, da porumene, pa ih iseći po širini na trake.
  2. Staviti bujon da proključa, pa razmutiti 1/2 kocke za supu. 
  3. Mlince izlomiti na manje komade, ali ne mnogo sitno. U veću šerpu sipati bujon, pa polovinu izlomljenih mlinaca staviti u bujon i dobro ih natopiti. Kada su mlinci omekšali, izvaditi ih i ponoviti postupak sa preostalom količinom mlinaca.
  4. Kiselu i neutralnu pavlaku pomešati i po potrebi i ukusu posoliti.
  5. U vatrostalnoj činiji ređati slojeve na sledeći način: Na dno posude sipati po malo ulja u kome je meso prženo. Staviti malo mlinaca, preko malo umućene pavlake, pa malo isečenog mesa, pa opet pavlake, pa mlinaca, pa pavlake. Preostali bujon prelijte preko mlinaca.
  6. Preko umućene pavlake izrendati 150 g kačkavalja. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći mlince dok ne porumene.  Pečene mlince izvaditi iz rerne i posuti preostalim kačkavaljem pa ostaviti da se kačkavalj otopi. Poslužiti toplo.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs