Francuska supa od luka: Probajte ovo savršenstvo!
Francuska kuhinja važi za jednu od najsloženijih u svetu, a poznata je po najboljim specijalitetima koje samo Francuzi mogu da naprave. Pokušajte i vi da napravite ovu supu! Garantujemo, pokajati se nećete
Sastojci:
- 400 ml belog vina
- 50 g brašna
- 4 goveđe kocke za supu
- 700 g crnog luka
- 100 g kačkavalja
- 8 kriški crnog hleba
- so
- 100 g maslaca
- 2 kašike šećera
- 60 ml ulja
Priprema:
- U šerpi zagrejte puter ulje. Dodajte iseckani crni luk i propržite dva-tri minuta. Dodajte šećer i pržite još oko 15 minuta, dok luk ne dobije svetlosmeđu boju.
- Dodajte dve brašno, mešajte dva minuta, pa dodajte 2 l goveđeg bujona i kuvajte još 30 minuta. Posolite, pobiberite i nalijte belog vina po želji.
- Isecite hleb na male kriše i zapecite ga u rerni, izvadite ga, na svaki stavite malo kačkavalja, potom vratite u rernu i izvadite kada se kačkavalj istopi.
- Kriške hleba stavite u činiju sa supom i ukrasite narendanim kačkavaljem.
Prijatno!
#supa
#čorba
#francuska kuhinja
#supa od luka
#luk
#jela sa lukom
#roosvaaj
#roosvaj recepti
#laki recepti