Francuska supa od luka: Probajte ovo savršenstvo!

canva
Francuska kuhinja važi za jednu od najsloženijih u svetu, a poznata je po najboljim specijalitetima koje samo Francuzi mogu da naprave. Pokušajte i vi da napravite ovu supu! Garantujemo, pokajati se nećete
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 400 ml belog vina
  • 50 g brašna
  • 4 goveđe kocke za supu
  • 700 g crnog luka
  • 100 g kačkavalja
  • 8 kriški crnog hleba
  • so
  • 100 g maslaca
  • 2 kašike šećera
  • 60 ml ulja

Priprema:

  1. U šerpi zagrejte puter ulje. Dodajte iseckani crni luk i propržite dva-tri minuta. Dodajte  šećer i pržite još oko 15 minuta, dok luk ne dobije svetlosmeđu boju.
  2. Dodajte dve brašno, mešajte dva minuta, pa dodajte 2 l goveđeg bujona i kuvajte još 30 minuta. Posolite, pobiberite i nalijte belog vina po želji.
  3. Isecite hleb na male kriše i zapecite ga u rerni, izvadite ga, na svaki stavite malo kačkavalja, potom vratite u rernu i izvadite kada se kačkavalj istopi.
  4. Kriške hleba stavite u činiju sa supom i ukrasite narendanim kačkavaljem.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs