Salata sa susamom: Svi je vole, ide čak i uz pečenje!

canva
Postoje peciva koja su bez susama nezamisliva, a o njegovim benefitima je suvišno i govoriti jer ih je mnogo. Poslednjih godina, susam se sve češće koristi u slavskim salatama koje se iznose sa predjelom, a ostaju na stolu tokom cele proslave. Susam je taj koji svakoj salati i namazu daje onaj poseban, neodoljivi šmek
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g sitnog sira
  • 100 g susama, ili po ukusu
  • 130 g kukuruza šećerca, mariniranog ( to je ona najmanja konzerva )
  • 3 – 5 kiselih krastavčića zavisi od veličine
  • 100 g šunke, šunkarice ili nečeg sličnog
  • 1 puna kašika pavlake ( može i više )
  • 50 g majoneza
  • so i biber po ukusu

Priprema:

  1. Propržiti susam na tiganju da malo porumeni.
  2. Pomešati sir, krastavce, šunku i kukuruz pa sve izmešati. Posoliti i pobiberiti, dodati pavlaku i majonez pa sve dobro promešati.
  3. Na kraju dodati ohlađen susam i sve sjediniti. 

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs