Bez srama 3531 pregleda 27. Februar 2023.

Ako vas zanima kako nastaje čokolada, ŠOKIRAT ćete se!

tiktok/canva

Većina svetske populacije obožava čokoladu, bilo da se radi o crnoj, beloj, mlečnoj, sa lešnicima, kao napitak, u tortama... Ali, istini za volju, ne znam baš tačno kako ona nastaje niti kako izgleda mahuna kakaa. Zahvaljujući jednom videu na TikToku smo to saznali, a iskreno, voleli bismo da nismo

Iako znanje nikada nije previše, nekada je tačna ona izreka "blaženo neznanje", a zašto to kažemo, shvatićete kada pogledate video koji je podelila Sophia Rose. Ovaj video je, po rečima portala 24sata, izazvao nelagodu i prestravljenost kod ljudi koji su ga pogledali zato što u njemu Sophia uzima mahunu kakaa kojoj uklanja vrhove i peče ih. 

 | Author: tiktok/canva tiktok/canva

Nakon što su pogledali video, neki korisnci su javno obećali da nikada više neće pojesti čokoladu, dok su drugi mislila da je umesto mahune kakaa reč o nekom morskom stvorenju, a treći da se radi o nekom čudnom jajetu.

@sophiargreb chocolate seeds #chocolate #cacaopod ♬ original sound - Tik Toker

Sophia je u videu rekla da se radi o precivnoj mahuni kakaa od koje će napraviti prženi kakao u zrnu, a nalasila je i da s eunutra nalaze semenke koje imaju slatko- slani beli omotač. 

Njena namera je bila da pokaže kako možemo da napravimo mrvljena kako zrna, ali da bi došla do njih, morala je da preseče mahunu. Ona je prikazala kako zaista izgledaju plodovi: oni su srednje veličine, mekani su, a potpuno su prekriveni belom sluzi za koju ova žena tvrdi da ima sladak ukus.

 | Author: tiktok/canva tiktok/canva

Bilo kako bilo, i kako god izgledali plodovi kakkaa, sigurno je da se nećemo tako lako odreći čokolade. Najbolje bi bilo da s epravimo da nismo videli ovaj snimak. Šta ti misliš?

Tvoja reakcija?