Bez srama 172 pregleda 11. Jun 2023.

'Besna sam: Moj muž daje našoj ćerci ime po baki'

canva

Ako imate decu, ili ste razmišljali o njima, planirate potomostvo ili se samo nalazite u "bebećem" okruženju, sigurno ste razmišljali o imenima ili kako roditelji uopšte dođu na ideju da detetu daju baš to ime koje su odabrali. Na Redditu se pojavila ispovest jedne buduće mame koja je sa svojim suprugom birala imena za svoje blizance, ali obrt koji je usledio, niko nije očekivao

Naime, njih dvoje su se dogovorili da će svojim blizancima kojima ne znaju još uvek pol dati imena na sledeći način: ona će odabrati jedno, a suprug drugo, kako bi bili ravnopravni u tome, a dogovorili su se i da će staviti veto na imena koja budu odabrali. Buduća mama je, kako to obično biva, napravila čitav spisak imena za svoju decu i radovala se trenutku kada će ih upoznati, piše Her.

Iznenađenje je usledilo onog momenta kada joj je suprug rekao da će devojčici, ukoliko jedna beba bud eženskog pola, dali ime Kler. Nikakav problem ne bi nastao da se tako ne zove i njegova majka koja je sa trudnicom u lošim odnosima i ne gaji nikakve simpatije prema njoj. Kako se budućoj majci ni samo ime nije posebno dopalo, ona je pokušala da nađe kompromisno rešenje.

 | Author: canva canva

Predložila je da Kler bude srednje ime ili neko slično poput imena Klara. Dopalo joj se da se devojčica zove Gabrijela Kler, ali njen muž nije želeo na to da pristane. Pravdao se time kako je to za njega predivno i kako je previše uzbuđen da bi kasnije priznao da je zapravo obećao svojoj majci da će čerku nazvati po njoj. 

Stotine ljudi je komentarisalo ovu objavu, a većina njih je bila na strani trudnice rekavši da njen muž nije trebalo da bilo šta oko imena dogovara iza njenih leđa. 

"On nije imao prava da bilo šta u vezi deteta dogovara sa svojom majkom ako se prethodno nije posavetovao sa suprugom", napisao je jedan korisnik.

"Nije važno da li je u pitanju porodična tradicija ili je on previše vezan za svoju majku. Jednostavno ne radite to", dodala je druga korisnica. 

 | Author: canva canva

"Imali ste pravo da stavite veto na ime. Nije trebalo da obećava ništa svojoj majci. Ovo je veliki problem budući da te ona ne voli", dodala je jedna žena.

Kako se vama čini ovaj postupak budućeg tate?

Tvoja reakcija?