Bez srama 233 pregleda 18. April 2023.

Da li vas muškarac poštuje? Ovo su ključni znakovi!

canva

Poštovanje je temelj svakog odnosa, a u ljubavnim vezama je ono preko potrebno. Međutim, često se dašava da kada uđemo u novu vezu, lako zažmurimo na neke norme koje se tiču odnosa druge strane prema nama. Konkretno, kada je u pitanju izaz poštovanja, imamo spisak stvari kojima momci jasno pokazuju da li nas poštuju ili ne

Pažnja

Svi imamo prava da tražimo nečiju pažnju, a ako se muškarac trudi d avam je posveti, znači da poštuje vas i vaše želje. On vas neće ostaviti da čekate satima na njegov odgovor, niti će izbegavati susret pravdajući se na posao jer želi da se angažuje ko vas.

 | Author: canva canva

Sa druge strane, ako on često pomera planove sa vama, ne javlja se nikada na telefon kada ga zovete ili se intersuje za nešto drugo dok je sa vama, upitno je koliko vaszapravo poštuje. Vi zaslužujete pažnju koju tražite, a ako partner nije raspoložen da vam je pruži, potražite je na nekom drugom mestu.

Zanima ga vaše mišljenje

Sigurno ne postoji ništa gore nego da iznesete svoje mišljenje, a partner ga iste sekunde pobije. Bez obzira da li se slažete ili ne, važno je poštovati mišljenje druge strane. Osoba koja vas poštuje će želeti da zna vaše mišljenje i način kako razmišljate. Ona će tražiti vaše mišljenje o svemu jer ga uvažava, a muškarci žele žene koje imaju svoj stav i koje mogu da im pariraju. 

Ako imate momka koji vam se podsmeva zbog određenih stavova, on ne samo da vas ne poštuje već treba da odraste, piše YourTango.

Nije kontrol frik

Kada muškarac ima neopisivu potrebu da vas kontroliše, on to radi iz straha. Da li je to zbog toga što ga možete zameniti ili što možete da budete uspešniji od njega, ne znamo, ali znamo da je taj strah uvek prikriven velikim samopouzdanjem i sigurnošću. ipak, iza svega ovoga se krije nesiguran i plašljiv momak, a takav nije u stanju da poštuje ništa, pa ni vas jer ako vas poštuje, on će vam verovati. 

 | Author: canva canva

Ako se nalazite pored osobe koja vam pruža poverenje i nema maničnu potrebu da kontroliše svaki segment vašeg života, ona vas sigurno poštuje, a vi treba da znate da to cenite kod nje.

Emocionalna otvorenost

Iako za muškarce važi klasičan stereotip da ne iskazuju emocije javno, u mnogim slučajevima je to zapravo istina. Ovo je povezano i sa poverenjem i sa poštovanjem, pa ako vam momak otvoreno govori os vojim osećanjima, verujte da je pravi za vas. Ako je u stanju da pokaže svoju ranjivost u vašem prisustvu, on je pun poštovanja prema vama.

Želja za uspehom

Slabi muškarci uvek žele da se osećaju superiornije u odnosu na svoje partnerke i uradiće sve da tako ostane zauvek. Nasuprot njima, stabilni i zreli ljudi žele pored sebe ambicioznu i uspešnu ženu i ponosni su na nju. 

Muškarac koji je previše sujetan i često nipodaštava vaš trud i rad sabotirajući vašu želju za uspehom sigurno nema poštovanja prema vama.

Vaše zadovoljstvo je na prvom mestu

Partner koji poštuje svoju ženu uvek će se truditi da joj osmeh ne silazi s lica. On će raditi sve da ona bude zadovoljna, kako u fizičkom, tako i u emotivnom smislu.

Nepouzdan čovek koji nema poštovanja prema partnerki uvek će misliti samo na svoje želje i potrebe, a vi žete mu biti na drugom mestu.

 | Author: canva canva

Nije ljubomoran

Ljubomora nije nužno loš znak jer na taj način osoba pokazuje da joj je stalo, ali pričamo od zdravoj ljubomori. Dakle, mala doza koja će vašem momku pokazati vrednost koju imate nije na odmet.

Međutim, previše ljubomore označava to da osoba pored vas ne poštuje vašu slobodu, ne veruje vam i ne dozvoljava vam da imate sopstvenu privatnost.

On je vaš fan

Kada nekoga poštujete, vi ste njegov najveći obožavalac,želite da bude srećan i veseo. Na isti način se ponaša i momak koji vas poštuje! On vas neće terai da se osećate loše zbog svojih odluka, neće vas grditi niti će se mešati u neke vaše lične želje. Muškarac koji poštuje ženu neće pokušavati da je pošto poto potčini svojim željama.

Ako pak češće pribegava kritici nego pohvali, sigurno je da nema poštovanja prema vama. 

Tvoja reakcija?