Bez srama 2564 pregleda 01. Mart 2023.

Devojka čiju je usnu odgrizao pitbul pokazala napredak

printscreen/intagram/canva

Manekenka, kojoj je pas u stravičnom napadu odgrizao gornju usnu, pokazala je svoj novi osmeh nakon šest operacija u poslednje dve godine

Da ste mi pre godinu dana rekli da ću izgledati ovako kako izgledam danas, ne bih vam verovala.“  Bruklin Kuri je 2020. godine preživela napad pitbula, a nedavno je podelila niz slika posle operacija, kako bi pokazala koliko je napredovala.

 U naslovu, skejtborderka i influenserka napisala je: „Ne znam kako da objasnim svoja osećanja kada se pogledam u ogledalo. Ne očekujem da će iko razumeti, jer kako biste i mogli. Osećam se kao stranac, u telu nekoga kog sam ranije poznavala. Ta osoba mi je donekle poznata, ali se ponaša drugačije. Gledam u sebe i vidim nekoga ko je zakrpljen, da pokrije grešku koja nikada nije ni trebalo da se dogodi. Vidim nekoga ko je iscrpljen od potrebe da se objašnjava, društvu koje je opčinjeno savršenstvom. Ona je neko ko pokušava da voli ono što vidi, ali se plaši onoga što vidi."

 Kada se incident dogodio, Bruklin je bila sa svojom rođakom i osmogodišnjim pitbulom Dizelom, a sutradan trebalo je da glumi u TV reklami. Nakon dana na plaži, vratili su se u Bruklininu kuću gde se Dizel iznenada okrenuo i bacio na lice devojke, zarivši joj zube u lice i otkinuvši joj gornju usnu. Govoreći za Inside edition o zastrašujućem incidentu, Bruklin je rekla: "Visio mi je sa usta." Nakon napada, fotografisala je svoje lice, koje joj je teško sad da gleda.

Mogli ste da vidite strah u mojim očima: 'O moj Bože, tako izgledam'", prisetila se ona. „Kako da popraviš ovo? Kako da popraviš ovo?’, pitali su me ljudi. Nisam shvatila da mi je otkinuo celu usnu.“ Bruklinin oporavak je podrazumevao jednu po jednu operaciju, i nije bio lak ni fizički ni emocionalno: „Morala sam da se pogledam u ogledalo i da kažem sebi da verujem da ovi što vidim nije konačan rezultat i da volim sebe, bez obzira na to kako izgledam."

Nakon mnogobrojnih operacija - od kojih su neke trajale i do 20 sati - Bruklin se sada vratio osmeh. "Da ste mi pre godinu dana rekli da ću izgledati ovako kako izgledam danas, ne bih vam verovala“, rekla je.

Zbog obima njenih povreda, Bruklin je trebalo više od godinu dana da pronađe doktora koji je bio spreman da preuzme odgovornost na sebe. U novembru 2021. pronašla je dr Nikolasa Doa, koji joj je po uzorku kože i živaca sa ruke, napravio novu, potpuno funkcionalnu gornju usnu. „U plastičnoj hirurgiji ne možemo tačno da rekonstruišemo ono što je nedostajalo, ali ako to možemo dovoljno da oponašamo, ljudi gotovo neće primetiti razliku“, rekao je on. Međutim, Bruklinino putovanje još nije završeno, jer će kasnije ovog meseca biti podvrgnuta daljim operacijama.

Svaka čast za ovu hrabru devojku, nadamo se da će se sve završiti kako treba!

Tvoja reakcija?