Bez srama 116 pregleda 01. Novembar 2022.

Disney dobija pohvale za punijeg karaktera u filmu

canva

"Reflect" priča priču o Bjanki, baletirini koja doživljava telesnu dismorfiju

Fanovi hvale Disney jer je predstavio svog prvog animiranog glavnog lika "veće veličine" u kratkom filmu pod nazivom "Reflect".

"Reflect" je Disney+ kratki film o Bjanki, „baletskoj igračici koja se bori sa sopstvenim odrazom, prevazilazeći sumnju i strah kanališući svoju unutrašnju snagu, gracioznost i moć“.

Ovaj kratki film je deo 2. sezone Disney Plus-ovog kratkog spoja, a ova se posebno fokusira na imidž tela i važnost negovanja sopstvenog samopoštovanja i samopouzdanja.

Reflect je trenutno dostupan za gledanje na strimeru. Petominutni film počinje glasom rediteljke Hilari Bredfild koja objašnjava da je ideja za kratki film potekla iz razmišljanja o sopstvenoj filozofiji tela.

„Osećam se kao da sam u principu veoma pozitivna osoba, ali kada je to na ličnom nivou, mnogo je teže biti telesno pozitivna“, rekla je ona.

Kratki film prati Bjanku koja samouvereno vežba balet u plesnom studiju pre nego što postane samosvesna svog tela u okruženju drugih plesača. Dok se gleda u ogledalo, uranja u mračni pejzaž iz snova gde se suočava sa slomljenim ogledalima i odrazima kako ona doživljava svoje telo u tom trenutku.

Bjanka tada odbacuje te misli i ponovo počinje da pleše, dok se razbijena ogledala pretvaraju u svetlucanje. Vraća se na čas plesa iz stvarnog sveta i osmehuje se u ogledalu.

Na TikTok-u, ljudi su pohvalili kratki film i podelili svoja iskustva i osećanja o tome kakav je osećaj videti lika poput Bjanke na ekranu.

Šta vi mislite, kako vam se sviđa?

Tvoja reakcija?