Bez srama 574 pregleda 23. Maj 2023.

Evo šta NIKAKO ne treba da nosiš na tuđem venčanju!

canva

S obzirom na sve veći izbor venčanica i raznih varijanti za najsrećniji dan svake žene, a i na to da su muškarci postali sve slobodniji u odevanju za sopstvenu svadbu, čini se da i gosti imaju otvorene sve mogućnosti kada je u pitanju odevanje. Ipak, postoji nekoliko saveta šta bi trebalo, a šta nikako nije u redu obući za tuđe venčanje

Elejn Svon, stručnjakinja za Life&Style teme i bonton, objasnila je nekoliko pravila i dala par ideja za oblačenje na svadbi, prenosi Cosmopolitan

1. Ne nosite belo!

Ovo nepisano pravilo je neko konačno zapisao, a staro je od pamtiveka! Sve i da dođete u iskušenje da obućete nešto u ovoj boji, razmislite kako biste se vi osećali da neko dođe na vašu svadbu u beloj haljini. Bela boja je tog dana rezervisana isključivo za mladu i nije poželjno da nosite čak ni svetlo sive, prljavo bele ili bledoplave nijanse, osim ukoliko su mladenci propisali dresscode. Ako ne možete da se suzdržite, obucite nešto neutralno!

2. Izbegnite boje dekoracije

Preporučljivo je da se držite boja koje su upotrebljene za dekoraciju prostora u kome se obalja venčanje osim ako to nije želja mladenaca. Raspitajte se na vreme o tome kojih je boja dekoracija kako ne biste izgledali kao ukras. 

Animal print je uvek dobrodošao!

3. Ne budite suviše ležerni

Svi volimo da se osećamo prijatno u svojoj garderobi, ali složićete se, svadba nije mesto na kome možete da se pojavite bilo kako odeveni. Izbegnite farmerke, majice, trenerke... Uvek postoje ležerne i udobne haljine u kojima nećete izgledati ni previše svečano, niti nezainteresovano za događaj.

4. Pokrijte ramena 

Ako se venčanje održava u crkvi, osnovna kuluta nalaže da treba da pokrijete ramena ukoliko nosite garderobu koja otkriva gornji deo tela. Crkva je sveto mesto na kome se vaši prijatelji zaklinju navečnu ljubav pa dajte sve od sebe da to ispoštujete. Uvek sa sobom možete poneti maramu ili blejzer.

5. Ne preterujte!

Sigurni smo da ne želite da svu pažnju sa mladenaca usmerite na sebe! Upravo zato, vodite računa da ne preterate. U redu je da nosite ono što vam se dopada, ali vodite računa da ne zasenite one čiji je ovo najposebniji dan.

6. Poštujte kodeks oblačenja

Većina ljudi ne voli da bude uslovljena kodeksom oblačenj ana svadbama, ali ukoliko je to želja mladenaca, jako je nepristojno da ih ne ispoštujete. Obucite se uskladu sa onim što se od vasočekuje, vodeći računa o destinaciji. Imajte u vidu i doba dana za koje je zakazana proslava. 

 

 

 

Tvoja reakcija?