Bez srama 305 pregleda 12. Oktobar 2022.

Evo zašto je Dahmer postao ubica, kaže njegov otac

printscreen/youtube

Otac Džefrija Damera, Lajonel, podelio je svoje teorije o tome zašto misli da je Damer postao serijski ubica

Pored fokusiranja na 17 žrtava Džefrija Damera, Netfliksov "DAHMER - Monster: The Jeffrey Dahmer Story" se takođe fokusira na Damerovog oca Lionela Dahmera i prikazuje različite trenutke iz njegove perspektive.

Od Dahmerovog hapšenja 1991., Lionel Dahmer se nije ustručavao da govori o svom sinu ili njegovim užasnim zločinima, i učestvovao je u nekoliko intervjua visokog profila.

U tim intervjuima, Lajonel je često govorio o "red flagovima" i znacima na koje bi voleo da je obraćao više pažnje kada je Damer bio mlađi, a takođe je pokušavao da da objašnjenja zašto je on postao ubica, piše PopBuzz.

Te teme su nakratko dotaknute u Netfliksovoj seriji, ali evo šta je rekao u stvarnom životu i gde je sada otac Džefrija Damera.

Šta se desilo sa ocem Džefrija Damera, Lajonelom Damerom?

 | Author: printscreen/youtube printscreen/youtube

U seriji, gledaoci vide kako Lajonel Damer (kojeg igra Ričard Dženkins) spekuliše o tome zašto se Damer ponašao kako se ponašao i izvršio ubistva na način na koji je to uradio, dodajući da veruje da je to zbog lekova koje je uzimala Damerova majka Džojs.

Godine 1994., nekoliko meseci pre nego što je Damer ubijen u zatvoru, Lajonel je napisao i objavio knjigu pod nazivom Očeva priča, u kojoj uranja u komplikovana osećanja koja gaji prema svom sinu. Opet, on spekuliše da je razlog zašto je Damer bio takav kakav jeste zbog lekova koje je Džojs Damer uzimala dokje bila trudna sa njim.

U drugom intervjuu sa Oprom Vinfri iz 1994, Lajonel je dodao da su genetika i faktori životne sredine možda bili deo uzroka...

Da li je Lionel Dahmer još uvek živ?

Od Damerovog hapšenja, Lajonel Damer je učestvovao u nebrojenim intervjuima i naširoko je govorio o Dameru. Lajonelov najnoviji intervju bio je 2020. godine, kada se pojavio u filmu „Jeffrey Dahmer: Mind of a Monster“. Ali u poslednjih nekoliko godina, izgleda da se Lionel udaljio od očiju javnosti.

U 2022. veruje se da je Lajonel još uvek živ i da živi sa svojom suprugom Shari (koju u seriji igra Molly Ringwald). Lionel sada ima oko 86 godina.

Tvoja reakcija?