Bez srama 564 pregleda 30. Avgust 2023.

Greška zbog koje izgledate krupnije nego što jeste!

canva

Svakome od nas je stalo do toga kako izgleda i svi se manje ili više trudimo oko toga, ali ponekad zbog prevelikog truda dobijamo kontraefekat: birajući garderobu u kojoj želimo da izgledamo lepo, a zapravo se osećamo užasno

Problem svakoga od nas, a posebno žena, jeste u veličini garderobe. Naime, sklone smo tome da biramo broj košulje ili pantalona koji želimo da nosimo, a ne onaj koji nam pristaje. Nije poenta u tome da kada zakopčamo haljinu više ne možemo da dišemo, niti da se "utegnemo" kao za terapiju "proširenih vena" već da u garderobi koju nosimo izgledamo i osećamo se prijatnom.

Ukoliko i vi ovo često radite i kupujete brojeve koje zamišljate da nosite, vreme je da se suočite sa sobom, a najbolji način za to je odlazak u šoping po komade odgovarajučih veličina, savetuje YourTango.

 | Author: canva canva

To što ste, recimo, pre trudnoće nosili broj 36, pa želite da tako ostane i sada, ne znači da ne treba da kupite broj 40 ako se u njemu osećate prijatno. Sa druge strane, kupovanje i gomilanje odeće u malim veličinama nam nikako ne pomaže ni da izgledamo sitnije nego što jesmo, naprotiv, kada se previše stegnemo garderbom, ističemo sve "kritične" zone koje uglavnom želimo da prikrijemo. 

Takođe, kada uđete u kabinu za presvlačenje i skinete farmerke u kojima ste došli u butik, primetićete na sebi velike crvene linije, po stomaku i butinama, a to nimalo nije zdravo. 

 | Author: canva canva

Dakle, potrebno je da se "osvestite" i počnete da kupujete odeću u brojevima koji vam odgovaraju! Jednostavno, niste ona osoba od pre, možda ste se porodili, možda je vaše telo prošlo kroz pubertet ili menopauzu, a možda ste samo sebi dali više oduška nego što ste želeli. Šta god da je posredi, prihvatite sebe onakvim kakvi jeste i krenite u lov na novu garderobu! Ovo je idealno opravdanje za novu turu šopinga, slažete li se?

Tvoja reakcija?