Bez srama 127 pregleda 04. Jul 2023.

'Izazvala sam svađu zbog nepoštovanja tuđe kuhinje...'

canva

Mnogi ljudi se iz vrskih razloga pridržavaju određenih načina ishrane i rituala koji su važni za njihovu religiju. Oni žive po određenim pravilima i trude se da ih poštuju, ali šta se dešava kada u njihovu kuću dođe neko ko ne mari za ta pravila i pokaže nepoštovanje prema domaćinima i njihovim izborima

Jedna žena se na Intrenetu požalila da je izavala žestok sukob u porodici nakon posete svom bratu i snaji. Njena snaja se verovatno pridržava Košer ishrane, a to je ishrana koja je propisana strogim jevrejskim zakonom. Ova ishrana primenjuje se sa sposebnim blagoslovom rabina i veima je striktna kada je priprema hrane u pitanju.

Ipak, njena zaova se na Redditu požalila na to da misli da su ova pravila besmislena. Da li jeslu ili nisu, nije naše da ulazimo u to već da poštujemo svačije opredeljenje. Ona je rekla da njena snaja Tiša nije ni približno pobožna kakvom se predstavlja te da je svog supruga naterala da potroši čitavo bogatstvo na renoviranje kuinje koja bi bila prilagođena Košeru.

Ako ostavimo po strani neslaganje, problem je nastao onda kada je zaova odlučila da poseti brata i snaju u njihovom porodičnom domu i povela sa sobom svog autističnog sina koji ima niz zdravstvenih problema. 

 | Author: canva canva

Tišino pravilo bilo je da se hrana za sina njene zaove priprema u podrumu, u staroj mikrotalasnoj pećnici i u starim sudovima i to je oduvek bilo tako. Međutim, u međuvremenu se mikrotalasna pokvarila, pa je zaova odlučila da se posluži onom u kuhinji koja je bila "zabranjena" kako bi ugrejala obrok za svoje dete.

U tom momentu naišla je Tiša i između njih je nastao ogroman sukob, toliki da su se i muževi umešali. Zaovi nije bilo nimalo lako jer je Tišin muž njen rođeni brat koji je je kasnije osudio zbog pređašnjeg postupka.

Komentari na ovu temu su bilo podeljeni: neki su potpuno opravdavali Tišin izbor, nekima se nisu dopala religijska ubeđenja, ali su bili za to da se pravila u tuđoj kući moraju poštovati, dok su neki "osuli paljbu" na zaovu koja se usudila na ovakav postupak.

 | Author: canva canva

Uzmimo u obzir i mogućnost da Tiša nije znala da je mikrotalasna u podrumu pokvarena kao i to da je zaova možda namerno ovo uradila... Ne znamo šta je po sredi, ali nadamo se da ovaj incident neće uzdrmati njihov odnos.

 

Tvoja reakcija?