Bez srama 192 pregleda 05. Jul 2023.

Kad porodične tajne izađu "na videlo", svet se ruši...

canva

Zamislite da ceo svoj život, koliko god imali godina, provedete u zabludi. U zabludi da ste jedino dete svojih roditelja, u zabludi da je čovek koji vas je odgajio vaš otac, u zabludi da su vas roditelji želeli, u zabludi da su baš oni vaši roditelji... iako vam ovo sve deluje filmski, neke porodice su zaista skrivale ovakve stvari od svoje dece, a epilog je uglavnom bolan i srceparajuć

"Moja majka je od mene skrivala ko je moj biološki otac, ali ja sam želeo to da saznam. Kada sam uradio DNK test porekla u Americi, ispostavilo se da je reč o jednom uglednom profesoru hemije koji je mojoj majci bio razredni starešina. Takođe, on je bio i košarkaški trener ženskog tima, a imao je više seks skandala uključujući i aferu sa mojom majkom. Ne samo da sam saznao ko mi je otac već sam naišao i na dvojicu polubraće i sestru..."

Anonimno

"Za potrebe posla neophodno je bilo da pribavim zdravstvene kartone majke i oca kao i istorije njihovih bolesti. Kada sam im to rekla, bili su veoma čudni i rekli da će mi se javiti za par dana. Onda su me pozvali da odem kući, a tu su me čekali sa mojom najstarijom sestrom. Ispostavilo se da je devojka za koju sam 21 godinu mislila da mi je sestra zapravo moja biološka majka. Ona je zatrudnela sa 17 godina sa svojim momkom koji joj nije bio veran. Nikada mu nije rekla za trudnoću, a moja baka koja je tada bila trudna predložila je da svoju i ćerkinu bebu odgaja kao blizance da bi se izbegao skandal u malom mestu..."

Jana, 26

 | Author: canva canva

"Kada sam bio beba, moja mama je napustila tatu i ostavila mene sa njim. Tokom odrastanja mi je užasno nedostajala i kad god bih pitao za nju, tata bi govorio da nema pojma gde se ona nalazi. Kada sam malo sazreo, zahvaljujući Internetu uspeo sam da joj uđem u trag i dođem do nje. Ispostavilo se da je sve ove godine živela na 10 minuta od mene i da je moj otac bio sa njom u kontaktu. On jednostavno nije želeo da ona bude deo mog života, a ona je bila slaba da bi se borila sa tim. Imam i 2 brata i 2 sestre,  sa jednim bratom sam veoma blizak, ali me boli što ostale skoro da i ne poznajem. Odrastao sam sam, sada više nemam ni oca i užasno me boli što negde imam porodicu sa kojom nisam blizak."

Nemanja, 33

"Bivši momak moje majke se bavio podvođenjem i to je bilo previše očigledno, ali tada mi to nije padalo na pamet. Bila sam tinejdžerka koju je on obasipao poklonima kako bih prihvatila da izađem sa njegovim prijateljima. Nikada nisam pristala na ovo i odbijala sam poklone, ali najveći udarac za mene je bio taj što je moja majka kasnije priznala da je znala za njegove namere."

Aleksandra, 34

 | Author: canva canva

"Rođena sam sa izvensim problemom koji je uticao na rad mozga. Desile se u se razne kada sma imala 11 godina i doktor je rekao mojim roditeljima da ja neću preživeti operaciju nego da me vode kući i puste me da živim dok živim. Nakon nekoliko godina sam ipak hitno operisana i ostale su posledice, ali sam tek tada saznala za prethodne prognoze lekara. Zamislite da svi oko vas znaju da umirete osim vas..."

Jelena, 23

"Moja baka je sa sobom odnela u grob tajnu da je pored moje mame imala još jedno dete koje je dala na usvajanje. Kada je ona umrla, ujak nas je pronašao, ali nismo stigli da s edobro upoznamo: nakon dva susreta, on je preminuo jer je već bio bolestan. Tužno je to što je on živeo u našem gradu preko 40 godina."

 | Author: canva canva

Milan, 35

"Moj deda je majku i tetku maltretirao kao devojčice i seksualno ih zlostavljao. Moja majka je sa 16 godina abortirala njegovo dete, ali mi nije jasno to da iako znamo istinu, moja majka i dalje dozvoljava da ga posećujemo."

Nikola, 19

"Uvek sam se pitala kako to moji roditelji znaju sve ono što uradim u tajnosti, a onda sam godinama kasnije od mame saznala da je majka moje najbolje drugarice prisluškivala naše razgovore i prenosila to mojim roditeljima."

 | Author: canva canva

Bojana, 22

"Imam dva brata koji su stariji od mene i do svoje 15. godine nisam znao za njih. Oni su bili deca iz prvog braka mog oca, a njegova bivša žena je prekinula kontakt sa njim odmah nakon razvoda i nije mu dozvoljavala da viđa decu. Kasnije se ispostavilo da je svoje sinove lagala o našem ocu. Upoznali smo se kasnije, stariji je brzo nakon toga otišao u drugu državu i izgubili smo kontakt, a mlađi mi je blizak i veoma ličim na njega."

Dejan, 27

"Pre par godina sestru i mene je kontaktirao dečko na Fejsbuku za koga se ispostavilo da je naš rođeni brat. Roditelji su ga dobili kao tinejdžeri i odlučili da ga daju na usvajanje, a kasnije su se venčali i dobili nas dve. Sve to bismo možda i preživele da nismo saznale skoro da imamo još jednog brata koji je mlađi od nas i koji je takođe dat na usvajanje. Ili su naši roditelji želeli samo da odgajaju ćerke ili ja nemam drzgo objašnjenje za njihove postupke."

Anđela, 21

"Imam starijeg polubrata za koga mi ptac nikada nije rekao, a moja majka to nije znala. Ne bismo ni saznale da on to jednom prilikom nije nasamo rekao mom momku. Kakav užas!"

 | Author: canva canva

Magdalena, 25

"Moj brat je na svojoj momačkoj večeri spavao sa nepoznatom devojkom koju je upoznao u klubu. To sam saznao par dana nakon svadbe i nikada više neću moći da ga gledam istim očima."

Veljko, 28

Tvoja reakcija?