Bez srama 382 pregleda 09. Jul 2023.

Kako se nositi sa nemogućom svekrvom...

canva

Zaljubila si se, voliš ga, on te zaprosio i ti si u oblacima. Dolazi dan venčanja, ti blistaš pored njega, ali zaboravila si na jedan važan detalj u vašem idiličnom životu, a to je njegova mama. Iako važi pravilo da se udajemo za svoje muževe, a ne za svekrve, ponekad je nemoguće da razdvojimo ova dva činioca jer je baš ta užasna svekrva njegova mama

Hm... Ovo je jedno opšte mesto, dakle, pored toga što u našoj epskoj poeziji imamo momenat "zče svekrve", imamo ga prečesto i u životu i on uopšte nije izmišljen... Zamisli da te svekrva ne vidi par meseci nakon porođaja i s vrata te pita: "Ma jesi li ti to opet trudna ili ti je samo ostao veliki stomak?" 

 | Author: canva canva

Pa, složićeš se, nimalo prijatan osećaj... Takođe, šta ako ti pokloni traku kako bi pokrila svoje "klempave uši"? Naravno, osetićeš se poniženo, uvređeno i ružno, ali pre nego što dozvoliš da te savlada anksioznost, seti se da te je baš takvu kakva jesi odabrao niko drugi nego svekrvin rođeni sin! Takođe, razmisli o atributima svoje svekrve? Verovatno ćeš i sama shvatiti da ona ima nesavršenpsti koje pokušava da prikrije baš ovakvim zluradim i nepriličnim komentarima. 

Za početak, znaj da sve što ti kaže ima apsolutno veze sa njom! Kada od svekrve dobiješ ružan komentar koji se odnosi na bilo koji deo tvog života, veruj nam da sve to ima veze sa njom i njenim ličnim nezadovoljstvom, a ne sa tobom. Ona bi radila isto i da ima savršeno izvajanu snaju.

Ukoliko ti udeli kompliment, to je uvek ono što bi pohvalila i kod sebe. Dakle, ne shvataj ovo lično.

 | Author: canva canva

Ono što je takođe preporučljivo je da imaš malo saosećanja za nju. Ona je do juče imala tvog muža samo za sebe i sva njegova pažnja je bila usmerena ka njoj jer svi znamo za vezu između majki i sinova. Odjednom si se pojavila ti i ona je prinuđena da svog "milog sina, ljubi ga majka" deli sa tobom. Znači, ponekad spusti loptu. Udahni duboko i ne primaj k srcu ono što ona govori.

Tvoja reakcija?