Bez srama 68 pregleda 09. Januar 2023.

Kako vežba Selena Gomez? Probajte ovo da iskopirate

instagram/canva

Iako smo nekim danima premoreni i jednostavno nam nije do treninga niti do rutinekoju sprovodimo dok treniramo, to je ponekad odlično osveženje jer je najbolje slušati svoje telo. Amy Rosoff Dawis, poznata po treniranju slavnih ličnosti, rekla je da se upravo u osluškivanju spostvenog tela krije napredak na polju treninga jer ukoliko svakog dana radite isto, moguće je da dođete do zasićenja

Kako piše Elite Daily, Dawis kaže da bismo, ako se slepo držimo rutine, mogli da dođemo u stiaciju da preskočimo odlazak u teretanu što nikako nije dobro. Dodala je da Selena Gomez upravo iz tog razloga ide i na planinarenje, pilates, kardio treninge pa čak i radi i vežbe joge. Upravo zato, ostaje dosledna odluci da radi na svom telu te je na TikToku podelila brze vežbice za koje uvek imamo vremena kod kuće i pored kojih možemo stalno nešto da dodajemo kako ne bismo upali u kolotečinu kada je trening u pitanju.

@selenagomez

Feeling great…but also 😅

♬ swing lynn - lovdfilmz

Naizmenični potisak preko ramena sa bučicama

Selena Gomez počinje svoj trening sa naizmeničnim pritiskanjem bučica za ramena. Stavivši stopala u širini kukova i bučice blizu grudi,  okrenite se na jednu stranu i podignite suprotnu ruku uvis. Kada vam je ruka portpuno ispružena u vazduhu, spustite je i vratite na mesto, a zatim ponovite postupak drugom rukom.

Podizanje kolena u stojećem stavu sa bučicama

Počnite sa rukama u vazduhu držeći bučice. Stopala treba da vam ostanu u širini kukova. Počnite podizanjem jednog kolena ka grudima dok istovremeno spuštate ruke i to radite naizmenično. Ova vežba jača trbušne mišiće.

via GIPHY

Donkey kicks

Lezite na prostirku i postavite se u položakj stola, kolenima u širini kukova i rukama u širini ramena. Iz ovog položaja podignite nogu sa jošuvek savijenim kolenima. 

Sumo čučanj sa bučicama 

Raširite stopala malo više od širine kukova. Sa bučicam blizu grudi, započnite ovu vežbu istovremeno čučnuvši i digavši ruke iznad glave. Spustite se koliko možete i ponovite vežbu.

Zadržani sumo čučanj

Ostanite u položaju čučnja nakon prethodne vežbe. Možete držati bučice na bokovima kako biste pojačali efekat ove vežbe. Osetićete kako vam se "pale" kvadricepsi i gluteusi. To je znak da odlično radite ovu vežbu!

via GIPHY

Bočni trzaj

Stanite sa blago savijenim kolenima i stopalima u širini kukova. Podignite nogu i tu istu ruku u vazduh. Kada buete spremni, spustite lakat do kolena podižući nogu i ponavljajte ovu vežbu sa obe strane. 

Pasji položaj

Vratite se na svoju prostirku u položaj psa. Spuštajte se nadole, u obruti V oblik, držeći stopala i šake ravno na podu. Podignite jednu nogu u vazduh i privucite je prema laktu. Ponovite osam puta i uradite isto sa drugom nogom.

Bočni udarci nogom

Lezite na bok stavivši donju ruku ispod glave i blago savijte donju nogu. Podignite nogu u vazduh i vratite je dole. Možete da koristite utege za gležnjeve kada radite ovu vežbu kao i Selena Gomez. 

Sedeći nagib napred

Ovo je odličan način da se istegnete, kakav god trening da radite. Sa nogama u V položaju, savijte se u sedeći nagib napred koliko možete, nemojte preterivati. Zategnite stopala i koristite ruke kako biste se što više istegli. 

Trbušnjaci sa ispravljenim rukama

Selena Gomez za ovu vežbu koristi mini loptu za vežbanje, ali vi možete da koristite i bilo koju loptu koju imate kod kuće. Dok držite loptu, radite trbušnjake, savijenih nogu i stopala šričvršćenih za pod. Ruke držite ispravljene iznad glave sve vreme.

via GIPHY

Butterfly forward

Kako biste završili kućni trening, savijte se sedeći u napred savijenih nogu (slično turskom sedu) i spojenih stopala. Opustite se i osetite olakšanje nakon intenzivnoh vežbi. 

Posle ovoga, nemate više izgovor da preskačete trening! 

Tvoja reakcija?