Bez srama 96 pregleda 18. Oktobar 2022.

Ko je bio 'Watcher' s Netflixa u pravom životu?

printscreen/reddit/canva

Prava priča iza ove Netfliksove emisije zaista je zastrašujuća

The Watcher na Netflixu zastrašuje gledaoce, a istinita priča iza ove drame o stvarnom zločinu je pravo gorivo za noćne more.

The Watcher je zasnovan na članku iz 2018. pod istoimenim naslovom: „The Watcher". Porodica je kupila svoju kuću iz snova, ali prema jezivim pismima koja su počeli da dobijaju, nisu bili jedini zainteresovani za nju. U delu, Derek i Marija Brodus objašnjavaju da im je, tri dana nakon kupovine kuće u Nju Džersiju, poslato pismo od osobe po imenu The Watcher.

Da se naježite, jezivo...

Baš kao i serija, pismo je bilo jezivo. Watcher je navodno napisao: „Bulevar 657 je tema moje porodice već decenijama i kako se približava svom 110. rođendanu, ja sam zadužen da posmatram i čekam njegov drugi dolazak. Moj deda je posmatrao kuću 1920-ih i moj otac je gledao 1960-ih. Sada je moje vreme."

Kao i u seriji, Dereku i Mariji je stizalo još pretećih pisama. The Watcher je obeshrabrio njihovu decu da se igraju u podrumu tako što je napisao: „Da li se previše plaše da idu dole sami? Ja bih se veoma plašio da sam na njihovom mestu. Daleko je od ostatka kuće. Da ste vi gore nikada ih ne biste čuli kako vrište."

Ko je zapravo bio Watcher?

Uprkos istragama koje su u toku, on nikada nije uhvaćen. Policija je prvobitno sumnjala da je Derek i Marijin komšija Majkl Lengford kriv. Međutim, nikada nije bilo dovoljno dokaza da ga uhapse.

DNK test je kasnije otkrio da je pisac pisama žena.

 | Author: printscreen/reddit/canva printscreen/reddit/canva

Kao rezultat toga, vlasti su istražile Majklovu sestru, Ebi Lengford, Andreu Vuds, koja je posedovala kuću pre Dereka i Marije, i samu Mariju. Ipak, nijedan od njih nije bio pravi fit.

The Watcher još uvek nije uhvaćen. Neki ljudi u komšiluku i dalje veruju da su Derek i Marija sami napisali pisma u pokušaju da prodaju imanje ili dobiju filmski ugovor, ali nema dokaza koji bi sugerisali da su to uradili.

Hoćete li moći večeras da spavate mirno?

Tvoja reakcija?