Bez srama 106 pregleda 25. Septembar 2023.

Kraljevska porodica uklonila princa Harija sa svog sajta

printscreen/canva

Kraljevska porodica je u poslednje vreme ažurirala svoje veb stranice, a princ Hari je bio predmet tih promena. Stranice koje se odnose na princa Harija su izmenjene da bi se uklonilo Njegovo Kraljevsko Visočanstvo, nakon što je otišao sa funkcije kraljevske porodice 2020. godine. Umesto toga, on se naziva vojvodom ili vojvodom od Saseksa.

Promene na kraljevskoj veb stranici usledile su nakon što je Express 4. avgusta ukazao na mnoge greške u zvaničnom izdanju kraljevske porodice. To uključuje pokojnu kraljicu koja se još uvek naziva monarhom, uprkos njenoj smrti u septembru 2022. godine, kralj Čarls se još uvek naziva princ od Velsa, a princ Hari kao njegova bivša titula.

Čini se da je kraljevska porodica primila na znanje i brzo radila na ažuriranju svoje veb stranice. „Veb stranica Kraljevske porodice sadrži preko pet hiljada stranica informacija o životu i radu Kraljevske porodice. Nakon smrti Njenog Veličanstva kraljice Elizabete Druge, sadržaj se povremeno pregledava i ažurira. Neki sadržaji mogu biti zastareli do ovog procesa", rekao je portparol Bakingemske palate za Ekspres.

via GIPHY

Princ Hari i Megan Markl su prvi put najavili da napuštaju kraljevstvo u januaru 2020. godine. Ubrzo nakon toga, u saopštenju Bakingemske palate je istaknuto da će se povući sa kraljevskih dužnosti i da kasnije neće koristiti svoje titule. Umesto toga, oni bi i dalje bili poznati kao vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, grof i grofica od Dumbartona i baron i baronica Kilkeel. Ovo se do sada nije promenilo.

Tokom Harijevog intervjua za „60 minuta“ sa Andersonom Kuperom 8. januara, kraljevski član je upitan zašto se on i Megan nisu odrekli svojih titula. „A kakva bi to razlika? Hari je odgovorio.

Nakon što su se povukli, par je objavio dokumentaciju za Netfliks o njihovoj vezi i izlasku iz kraljevske porodice. Hari je takođe objavio svoje memoare "Spare". On je nastavio svoj rad sa Invictus Games i njegovom dobrotvornom organizacijom Sentebale, dok Megan ostaje pokrovitelj dobrotvorne organizacije Mayhew za dobrobit životinja i Smart Works.

Kao što dokazuje njihov rad u protekloj godini, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa ostaju posvećeni svojoj dužnosti i službi u Velikoj Britaniji i širom sveta, i ponudili su svoju kontinuiranu podršku organizacijama koje su predstavljali bez obzira na zvaničnu ulogu“, par je rekao u zajedničkoj izjavi nakon što su uklonjeni iz većine svojih patronata 2021. godine. „Svi možemo da živimo život služenja. Usluga je univerzalna.

Tvoja reakcija?