Bez srama 56 pregleda 05. Avgust 2023.

Lizzo dobija tužbe od bivših plesačica

printscreen/intagram/canva

Pevačica Lizzo, dobitnica Gremija, suočava se sa tužbom tri bivše plesačice zbog navodnog uznemiravanja i uspostavljanja neprijateljskog radnog okruženja

Prema izveštajima, građanska tužba je podneta Višem sudu u Los Anđelesu, sa Lizo (pravo ime: Melisa Vivijan Džeferson), kapetanom plesnog tima (Širlin Kvigli), njenom produkcijskom kompanijom (Big Grrrl Big Touring Inc.). Tužba sadrži nekoliko navoda koje su iznele tri tužioca: Arijana Dejvis, Noel Rodrigez i Kristal Vilijams. Optužbe uključuju sramotu, seksualno uznemiravanje, lažno zatvaranje, versko i rasno uznemiravanje, mešanje u potencijalnu ekonomsku prednost i još mnogo toga. Važno je da napomenemo da protiv svakog tuženog nije podneta svaka tužba.

U tužbi se navodi da je Lizzo bila povezana sa više događaja u kojima su njeni plesači doživljavali veoma seksualizovanu atmosferu na svom radnom mestu. Ovi incidenti su navodno uključivali izlete koji su naglašavali golotinju i seksualnost, prenosi Outlook.

Prema tužbi, tokom navodnog izlaska, Lizzo je navodno izvršila pritisak na jednu od plesačica da komunicira sa golim izvođačima u klubu u Amsterdamu. Pored toga, pevačica, poznata po promovisanju pozitivnosti tela, navodno je izrazila "tanko prikrivenu" zabrinutost zbog povećanja telesne težine jedne od tužioca pre nego što je prekinula radni odnos.

Lizzin bivši kreativni direktor Kvin Vitni Vilson i još jedna bivša plesačica Kortni Holinkvest izrazili su podršku tužbi putem društvenih medija. Holinkuest je u svojoj priči na Instagramu izjavila da, iako nije lično uključena u tužbu, može da poistoveti sa iskustvima, jer ona odražavaju njeno vreme sa Lizzo. Ona pohvaljuje hrabrost plesača za rasvetljavanje ovih pitanja.

Tvoja reakcija?