Bez srama 302 pregleda 09. Februar 2023.

MA DA?! Evo zašto žene treba da naprave prvi korak!

canva

Kada su u pitanju pravila zabavljanja, ponekad može biti teško reći da li je ženama "dozvoljeno" da pozovu momka na dejt. Naravno, pitanje nije da li je dozvoljeno, već šta je praksa i kako se to odražava na ceo proces dejtovanja. Većina nas je bila uslovljena razmišljanjem da muškarci uvek treba da naprave prvi korakđ

Od dama se često očekuje da budu malo pasivnije, jer ako one započnu, onda bismo naišli na „previše agresivne“ ili „previše lake za pridobiti“ komentare. Međutim, čini se da se današnja vremena menjaju i da devojka pozove momka na izlazak više nije tako čudna stvar. Za one devojke koji žele da naprave prvi korak, ali se plaše ili ne znaju kako, u nastavku je nekoliko stvari koje treba zapamtiti pre nego što krenemo, piše YourTango.

via GIPHY

Život je suviše kratak da biste bili neodređeni u tome šta želite kada je u pitanju komunikacija sa vašom simpatijom. Umesto slanja pomešanih signala i zbunjivanja osobe koja se nalazi na drugoj strani, skupite hrabrost da napravite prvi korak. Živimo u modernim vremenima gde možete pozvati momka da izađe sa vama na dejt. 

via GIPHY

Ne brinite za račun. Puno puta se postavlja to pitanje ko u tom slučaju plaća račun. Muškarac će se u većini slučajeva pobrinuti za to jer je to ono što oni rade. Naravno, ako vi mislite da treba, zašto ne biste i vi nekada platili, i to je isto prirodno!

Muškarci su postali stidljivi i rezervisani. Bilo je vremena kada muškarci nisu prevrtali očima koliko sada. Čak i moderne tehnike zavođenja podstiču nešto što se zove "negiranje", a to su komplimenti koji imaju za cilj da zaintrigiraju ženu. 

U suštini, poenta priče jeste da žene ne treba da se ustručavaju da pozovu momka na dejt i da to nije ništa nenormalno. Ako vam se neko sviđa šta može biti toliko teško u tome da mu kažete "Hej, jesi li slobodan ovaj vikend da izađemo". Na kraju krajeva, muškarci to stalno rade... Kako li je njima?

Šta kažete, hoćete li pozvati momka na izlazak ili ste i dalje ubeđeni da "žene to ne rade"*

Tvoja reakcija?