Bez srama 572 pregleda 09. Septembar 2023.

Majka šokirana - ćerki rečeno da 'zadrži' menstruaciju

printscreen/canva

Jedna mama je podelila šok koji je doživela nakon što je učitelj rekao njenoj ćerki da "zadrži" menstruaciju nakon što je tražila da koristi toalet dok je u školi

Deleći bizarnu priču na Mumsnetu, majka je rekla forumu da je njena ćerka ostala u neprijatnom stanju nakon što je učitelj dao neočekivani komentar. Mama je objasnila da je njena ćerka, koja je tada imala 15 godina, išla u školu u kojoj je „zabranjen odlazak u toalet za vreme časova“. „Sa čime se u celini u potpunosti slažem jer znam koliko može da bude ometajuće ako ljudi stalno ulaze i izlaze, i kako svi to samo koriste kao izgovor za spavanje (i ja sam učitelj – ipak veoma različito okruženje), “, dodala je.

Jedini put kada je đaku bilo dozvoljeno da koristi toalet bilo je ako je imao lekarsku belešku. „Danas na jednoj od svojih lekcija moja draga ćerka kaže da je mogla da oseti da zaista treba da promeni uložak, počela je da se brine da će curiti“, rekla je mama.

via GIPHY

"Na kraju je pitala (muškog) učitelja da li može da ode u toalet." Zatim je nastavila da objašnjava kako je došlo do razgovora između njene ćerke i učitelja.

Rekla je: Učitelj: Ne, znaš pravila / Ćerka: Stvarno mi treba. / Učitelj: Šta sam upravo rekao? / Ćerka: To je problem sa devojkama... / Učitelj: Kako to misliš? /Ćerka: Hm... dobila sam /Učitelj: Pauza je tek za pola sata, sačekajte do tada."

 

Mama je nastavila: „Očigledno to nisu tačne reči koje su izgovorene, ali ona kaže da su prilično tačne. Moja ćerka je prilično stidljiva pa je samo čekala do pauze (bez curenja). Ne izgleda preterano uznemireno, ali šokirana sam da joj je rekao da to zadrži? Sigurno čak i muškarci imaju neku osnovnu ideju da to ne funkcioniše tako?

Šta vi mislite o ovome?

Tvoja reakcija?