Bez srama 133 pregleda 28. Avgust 2023.

'Moja ćerka želi da promeni ime, ali ovo je jako loša ideja'

canva

Prilikom upoznavanja sa drugim ljudima, dešava se da se zapitamo šta je bilo u glavi njihovih roditelja kad su im davali imena. Ipak, oluka o tome kako će se zvati vaše dete pripada samo vama i najvažnije je da se ime dopada vama kao roditeljima, ali šta se dešava kada vaš tinejdžer shvati da mu se ime koje nosi ne dopadai poželi da ga promeni, ispričala je jedna mama iz Irske

Često se dešava da nam se ime koje nosimo ne dopada, ali se uglavnom vremenom naviknemo na njega, a neki ga čak i zavole. Jedna mama je na Redditu iznela svoju priču koja se tiče promene imena.

 | Author: canva canva

Naime, njena 14- godišnja ćerka poželela je da promeni ime koje je dobila na rođenju. To bi bilo prihvatljivo da devojčica nije odlučila da se zove isto kao i njena drugarica koja nosi veoma specifično ime koje pripada porodici. Majka je ovo veoma emotivno prihvatila jer je sigurna da će njena devojčica biti predmet ismevanja od strane društva zbog svog postupka. Pokušala je da sa detetom mirno porazgovara i da je posavetuje kako bi izbegla posledice, ali se devojčica naljutila i uznemirila, tražeći od majke da prihvati ono što ona želi da bude.

Majka je otkirla i to da je sa svojom ćerkom veoma bliska, ali da ne zna kako da reaguje u ovoj situaciji koja može iznedriti niz problema, piše Her.

 | Author: canva canva

Mnogi roditelji saosećaju sa ovom majkom pa su joj ponudili savete i reči utehe:

"Slažem se sa tobom. Ovo uopšte neće izaći na dobro i sigurna sam da će dete imati problem sa vršnjacima", napisala je jedna majka.

"Dala si joj savet i to je sve što sada možeš da učiniš. Pusti je, neka pogreši i neka se suoči sa posledicama, ali budi soremna da budeš rame za plakanje. Kada shvati da je pogrešila, nemoj joj ništa prebacivati već se prema njoj ophodi drugarski", bio je savet jednog roditelja.

 | Author: canva canva

"Teško da možete ovo da sprečite u potpunosti budući da devojčica želi da je tako zovu i u vašem odsustvu, ali ja bih na vašem mestu uradio sve što mogu da je sprečim. Objasnio bih joj da treba da bude jedinstvena onakva kakva je i da nema potrebe da kopira druge", savetovao je jedan tata.

Šta biste vi uradili u ovakvoj situaciji?

Tvoja reakcija?