Bez srama 184 pregleda 12. Januar 2023.

Najmlađa dobitnica lutrije: 'Dobijam pretnje smrću'

instagram/canva

Jane Park, koja je 2013. godine kao sedamnaestogodišnjakinja pobedila na lutriji i tako dobila milion funti, osvrnula se na ovo poglavlje svog života u emisiji „Prokletstvo lutrije“ dr Phila. Ovo je prvi tiket koji je odigrala i pukom srećom- bio je dobitan! Ona je govorila o tome kako se osećala kao pobednik, ali i zašto je bilo važno podići starosnu granicu za učešće na lutriji

Rekavši da je dobijala čak i pretnje smrću zbog pobede na lutriji, priznala je da bi volela da nikada nije ni učestvovala. Razlog je taj što smatra da osoba od 17 godina ne ume pravilno da rasuđuje. Jane kaže da je najgore od svega što je izašla u javnost iako je mogla da ostane anonimna. Naime, kao „svetsko čudo“ koje je maloletno osvojilo premiju na lutriji, bila je ohrabrena da se javno istakne. Međutim, priznala je da ne žali za potrošenim novcem koji je osvojila na lutriji, ali da je jako tužna što se baš na ovaj način istakla i eksponirala.

Ono za šta se Jane čvrsto založila jeste upravo pomeranje starosne dobi za učestvovanje na lutriji. Zapretila je tužbom šefovima lutrije pa su oni podigli starosnu granicu sa 16 na 18 godina. Kaže da je apsurdno to što u Velikoj Britaniji ne možete da kupite cigarete, ali zato sa 16 godina možete slobodno da igrate lutriju. Istrajala je u svojoj nameri i uspela da inicira ovu veliku promenu!

Jane Park je dobitak na lutriji okarakterisala kao „mračnu bajku“ zbog nasilja koje je pretrpela na mrežama nakon toga. Smatra da je bila nezrela da se nosi sa time sa samo 17 godina. Istakla je, takođe, da još uvek nije potrošila sav novac od lutrije te da žali što je pridavala pažnju zluradim komentarima kada je osvojila premiju.

Ono što je zaprepašćujue je da je Jane potrošila 50 000 funti na kozmetičke i plastične tretmane! Čak dva puta se podvrgla operaciji podizanja zadnjice, a pošto prvi put to nije urodilo plodom, čak je zamalo i umrla zbog anestezije, rešila je da okuša sreću i drugi put u čemu je uspela.

Pitamo vas, da li je u redu dobiti na lutriji sa 17 godina i na šta biste vi potrošili milion funti?  Ovo je odlična tema za razmišljanje!

Tvoja reakcija?