Bez srama 44 pregleda 08. Jun 2023.

Nije lako: 'Preko grupnog četa sam dobilaz otkaz'

canva

Nije isto da li ste na poslu sami dali otkaz ili ste optušteni. Složićete se, otkaz dobijemo nije nimalo lako podneti, što zbog finansija, što zbog ega, ali zamislite šok koji bi usledio da saznate sasvim slučajno da ćete za par nedelja biti otpušteni! Ovo je verovatno najneprijatniji otkaz koji neko može da doživi

Jedna dama je an Subredditu započela priču o veoma taškom periodu kroz koji je prošla, a tiče se posla koji je započela sa svojim prijateljem. Par je dve godine pokušavao da održi svoju kompaniju, ali nažalost, posao nije uspeo, a oni su ostali bez ičega. 

Nakon toga, ova žena je našla posao koji joj je veoma značio, a radila je kao vozač. Godišnji prihodi su bili solidni s obzitom da je radila oko 40 sati nedeljno. Kada je nakon par meseci pomislila da odlično napreduje i da je dobra u svom poslu, kolega ju je optužio za kvar. Ona je tvrdila da je kvar počeo još ranije, ali najteži udarac zadobila je kada je odluka o njenom prekidu radnog odnosa počela da kruži u grupnom četu. Problem je u tome što su ostali učesnici zanemarili to što je i ona u grupi pa su otvoreno razgovarali o tome. Razgovor je išao u smeru da će je otpustiti za tri nedelje kako posao ne bi trpeo jer su previše zauzeti. 

 | Author: canva canva

Kako se našla u nedoumici šta bi trebalo da uradi, u smislu da li da odmah ode iz firme ili sačeka tih par nedelja, ona je o ovoj dilemi povela raspravu na Redditu. 

Iako sve češće nailazimo na otkaze iz raznih razloga, ovde je bilo jako teško poverovati da je u pitanju samo jedna greška koja bi dovela do raskida ugovora. 

Kada su u pitanju komentari drugih učesnika, neki su joj savetovali da odmah ode iz firme, drugi su predlagali da iskoristi slobodne dane, dok su neki savetovali da angažuje advokata. 

Šta biste vi uradili u ovoj situaciji?

Tvoja reakcija?