Bez srama 179 pregleda 06. April 2023.

OMG: Uticaj društvenih mreža na ljubavni život...

canva

Iako su društvene mreže zapravo virtuelni svet i osmišljene su za brži protok informacija, ponekad se u našim životima sve vrti oko njih. Od stavljanja svakog detalja iz privatnog života do rasprava i uvreda, ali i do otkrivanja akkav je naš život "iza zavese"

Ono što želimo da kažemo je to da društvene mreže imaju ogroman uticaj na međuljudske odnose, a posebno kada je ljubavni život u pitanju. U prilog tome ide i činjenica da sve više postajemo zavisni od njih jer se nove  generacije nazivaju digitalnim urođenicima pa je svet društvenih mreža za njih druga stvarnost.  Za razliku od prošlosti, danas se stvari razlikuju jer nam društvene mreže služe za dogovore, deljenje ličnih problema i raznorazne druge stvari koje negativno utiču na naš socijalni život, piše YourTango.

Provođenje previše vremena na mrežama

Znate i sami da iako su društvene mreže osmišljenje kako bi nam uštedele vreme, uglavnom ih koristimo kako bismo ga potrošili. Previše vremena koje trošimo na njih može uticati na kvalitet naše veze, a jedan od glavnih okidača jeste ljubomora. Izloženi smo "savršenim životima" koji se plasiraju na društvenim mrežama, pa često dolazimo u situaciju da i mi želimo isto, ali ne to nekako ne ide i tu dolazi do problema. Ukoliko oba partnera provode previše vremena na ovaj način, veza i te kako ide ka sunovratu.

 | Author: canva canva

Praćenje bivših partnera

U čovekovoj prirodi se nalazi radoznalost i nema šanse da se ne zapitate gde je i šta radi vaš bivši partner, a osećaj da neko ko je bio vaša ljubav sada nastavlja da živi tek tako može biti izuzetno bolan i neprijatan. Ovo može dovesti do želje za pomirenjem, a sigurni smo da se ne biste lepo osećali ako bi vaš partner pratio svoju bivšu i razmišljao na isti način.

 | Author: canva canva

Statusi koji izazivaju ljubomoru

Na ruku prethodnoj stavci, ponekad imamo želju da svojim bivšim ljubavima pokažemo kako se život nastavlja i bez njih želevši da im dokažemo da smo srećni i izazovemo njihovu ljubomoru. Nema razloga da bivše držite među svojim prijateljima ili pratiocima jer to pokazuje da neko od vas ne želi da prihvati kraj.

Intima "na dlanu"

Ponekad je ono što delimo zanimljivo i ima smisla, ali misterioznost koju možemo dati našoj vezi i privatnom životu ako nešto sačuvamo za sebe mogu i te kako da imaju pozitivan uticaj na partnerski odnos. Nema razloga da iznosite sav "prljav veš" pred ljudima koje površno ili uopšte lično ne poznajete. Za to imate prave prijatelje, ali neka pitanja zaslužuju svu moguću privatnost.

 | Author: canva canva

"Podgrevanje" ljubavi

Da, prošla su vremena kada ste morali da idete lično na neko mesto kako biste sreli osobu koja vam se dopada. Međutim, nekako ste izgubili kontakt, a kako je tehnologija uzanpredovala, sada možete samo jednim klikom ponovo ostvariti odnos. Ipak, nije u redu da sa nekim budete u vezi ili braku, a skrolujete profil vaše bivše simpatije. Iako ponekad dolazi do zasićenja u vezama, ono najpogubnije što možete da uradite jeste da ponovo stupate u kontakt sa nekim sa kim muvanje ranije nije uspelo. 

Spomenuli smo i mane i prednosti društvenih mreža, a isključivo je na nama kako će se one odraziti na naš život i kako ćemo ih iskoristiti. Za razliku od virtuelnog sveta, potrudimo se da volimo i budemo voljeni u stvarnom životu.

 

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Tvoja reakcija?