Bez srama 243 pregleda 02. Septembar 2023.

Ovo se dešava kada namerno odložite menstruaciju!

canva

Sigurno vam je nekada palo na pamet kako bi bilo sjajno da vas menstruacija zaobiđe barem jednom u godini, a da to ne podrazumeva trudnoću. Naravno, postoji mogućnost za to u vidu hormonske terapije, ali šta se dešava kada menstruaciju odlažete mesecima i kakve su posledice, objasnila je jedna žena koja je ovo iskusila

U dvadesetim godinama kada je već postala seksualno aktivna, ova žena je od svog ginekologa tražila hormonske pilule kao vid kontracepcije. Dobila je terapiju iz razloga što je imala probelem sa veoma izraženim PMS- om koji j epodrazumevao bolove, napade besa i vrtoglave promene raspoloženja.

Kako bi ublažila ove simptome, počela je sa hormonskom terpaijom i ona tvrdi da je to nešto najbolje što joj se desilo. Uživala je, nije imala nikakve tegobe, a tvrdi i da je izgledala poput žena iz reklama za uloške: čila i vedra!

 | Author: canva canva

S obzirom da joj se ovaj osećaj dopao, a kome i ne bi, odlučila je da krene korak dalje i to tako što će piti lek po izmenjenoj šemi. Naime, većina pakovanja anti- bebi pilula se sastoji od aktivnih i neaktivnih pilula. Aktivne pilule su one koje se piju između dva krvarenja, dok se neaktivne piju za vreme menstruacije. Neaktivne pilule su uglavnom vitaminske i služe samo kako biste održali naviku da u određeno vreme popijete pilulu.

Dakle, anti- bebi pilule mogu da regulišu ciklus, pa ako preskočite nedelju u kojoj pijete neaktivne pilule, to znači da će vaša menstruacija izostati. 

Budući da su žene na internetu delile različita iskustva, naša junakinja je odlučila da porazgovara o ovoj temi sa svojim ginekologom koji joj je rekao da je to bezbedan način da se izbegne menstruacija, ali da ne prija svakome. Praktično, jedini nalin da sazna da li če joj to odgovarati bio je da isproba ovo na sebi, a ona se nije libila da to pokuša, piše YourTango.

Međutim, kako se nije zadovoljila time da pokuša samo jedan mesec, odlučila je da to radi narednih šest meseci što znači da ova devojka pola godine nije imala menstraciju. Tvrdi da se osećala sjajno bez menstrualnih grčeva, promena raspoloženja i svega onoga što uključuje period pre i tokom krvarenja.

 | Author: canva canva

Ona bi verovatno nastavila u nedogled sa pogrešnom primenom hormonske terapije da joj se pre par dana nije dogodilo nešto strašno. Najpre je dobila histeričan napad gde je bes iskalila na svojim mačkama. Nakon toga je izašla iz kuće, a kada je stigla na posao, oblivao ju je hladan znoj i imala je drhtavicu. Imala je toliko jaku  mučninu da je mislila da umire, a onda su usledili nepodnošljivi bolovi u predelu materice. Možda je šest meseci bila "blagoslovena" da ih ne oseća, ali sada je sve došlo na naplatu u mnogo gorem obliku nego ranije.

Pozvala je svog ginekologa koji se ogradio od cele situacije, ali joj je savetovao da nastavi sa pravilnom upotrebom hormonske terpaije. 

 | Author: canva canva

Ova devojka tvrdi da još uvek nije dobila menstraciju iako se pvo dogodilo pre sedam dana i savetuje svima da ne pokušavaju da isprobavaju ovakve stvari na sebi. Možda je vam je ciklus mučan, bolan ili neugodan, ali mnogo je zdravije imati menstraciju nego je odlagati veštačkim putem.

Tvoja reakcija?