Bez srama 502 pregleda 25. Mart 2023.

Parovi koji OVO rade pred spavanj imaju idealne veze

canva

Vreme pre spavanja je idealno za emocionalno povezivanje među partnerima i treba ga iskoristiti na pravi način. Neretko se dešava da parovi izgube onu strast i želju s početka veze, upadnu u kolotečinu, a nekada nisu mogli da se zasite jedno drugog. Ne brinite, ovo se dešava svima, a postoji način da se reši

Komunikacija slabi, niste više uzbuđeni kao pre, stvari se menjaju, a strast se zamenjuje poslovima koje treba da obavimo. Na kraju ležemo premoreni pa odmah utonemo u san. Čak i pre nego što shvatimo, počinjemo da živimo zasebne živote, gubimo zajednicu i ponovo postajemo pojedinci, kao u vremenu kada se nismo ni poznavali. 

Međutim, trebalo bi da znate da su telo i um dobitna kombinacija kada je funkcionisanje zdrave veze u pitanju, a povezanost sa partnerom pozitivno utiče na smanjenje stresa. Obnova intime i povezanosti neće doći sama od sebe i potrebno je dosta truda da do nje dođe, a treba početi od spavaće sobe. Određena rutina pre spavanje će kod vas kao para podstaći osećaj kao da ste na početku veze, piše YourTango.

 | Author:

1. Odlazak u krevet u isto vreme

Odlazak na spavanje oba partnera u isto vreme je veoma važan za zdravo funkcionisanje u vezi. Tačno je da smo svi sada pretrpani poslom, da nam je ponekad potrebno i malo vremena za sebe, ali ne možete da očekujete zdravu vezu ako jedno od vas odlazi na spavanje u 21h, a drugo u svitanje. Trebalo bi da budete na istom mestu u isto vreme kako biste se povezali. Odlazite uvek zajedno u krevet.

2. Bez telefona!

Telefoni, laptopovi, televizori i tableti su ozbiljni ometači veze i sna. Vreme pred spavanje treba da bude rezervisano za soobu sa kojom ste odlučili da budete u vezi ili braku. Ostavite elektroniku i posvetite se osobi koju volite kako bi se vaša veza poboljšala.

3. Šaputanje na jastuku

Umesto da sedite ispred TV- a ili dok sređujete kuhinju, pređite u spavaću sobu. Šaputanje na jastuku nikada neće izaći iz mode, verujte nam na reč! Vratite se jedno drugom dok imate vremena...

 | Author: canva canva

4. Predigra 

Da li ste znali da predigra počinje mnogo pre odlaska u spavaću sobu? Predigra je osnova za sjajan seksualni život, ali ukoliko je svedete samo an trenutke neposredno pre samog čina, dolazite u opasnost da će sve na polju vašeg intimnog odnosa postati predvidivo i dosadno. Umesto toga, pustite mašti na volju i pokažite svoju unutrašnju želju za partnerom. 

 | Author: canva canva

5. Masaža

Ovo je idealan način za spajanje partnera. Pored fizičkog, produbićete i emotivni kontakt. Ovo može postati vaša rutina pre spavanja, a pored toga što će povoljno uticati na vaš odnos, nema čoveka kome ne prija masaža!

6. Poljubac za laku noć

Iako ne deluje ako, ovo je prvi korak koji se gubi među partnerima. Poljubac za laku noć je nešto što pokazuje svu našu emociju, ranjivost i privrženost od najranijeg detinjstva, a kasnije to prenosimo i na partnerske veze. Ne budite škrti na poljupcima!

Ove stvari mogu vam pomoći da izgradite ili ponovo uzdignete svoju vezu, apoboljšaće i vaš san. Ko zna, možda i neće... Vi odlučite!

Tvoja reakcija?