Bez srama 88 pregleda 30. Jul 2023.

Pidžamu treba prati svakodnevno: Da ili ne?

canva

Poput rasprave o svakodnevnom pranju kose, menjanju grudnjaka i cipela, na TikToku se povela još jedna rasprava, a to je promena pidžame. Jedni se pitaju koliko često je potrebno promeniti odeću za spavanje, drugi savetuju i do mesec dana nošenja iste, a ima i onih kategoričnih koji svake večeri oblače drugu

Koliko česte menjate pidžamu? Hm, odgovor je vrlo složen i navike se kod svakoga od nas poprilično razlikuju, piše Her.

TikTokerka Allison Derpendang pokrenula je raspravu svojim videom kada je u njemu pokazala pidžame koje je nosila prethodnih dana pitajući svoje pratioce koliko često oni menjaju i peru pidžame. Ono što ju je posebno zanimalo jeste da li se baš svakodnevno mora uzeti čista pidžama ili onu koju ste nosili prethodne noći možete nositi još nekoliko dana.

@allisondelperdang what are adults doing these days? Asking for a friend… #pajamas #laundry #sleep #sleepover #adulting #adult #DoritosTriangleTryout ♬ original sound - Allison Delperdang

Iako je višekratno nošenje iste pidžame ekološki prihvatljivija opcija, kada je reč o ličnoj higijeni, stvari se malo razlikuju jer je ovo gledište veoma kontroverzno. Mnogi gledaoci Allisoninog videa su bili izričiti po pitanju svakodnevne promene pidžame.

Pitanje znojenja je u mnogome bilo na strani svakodnevne promene, pa je neko napisao:

"Naravno da je treba promeniti! Pa znojiš se dok spavaš! Zašto bi to opet nosila?"

 | Author: canva canva

Bilo je i komentara koji su zagovarali ideju nenošenja pidžame jer kako kažu "Nula pidžama- nula briga" i ovo se čini kao najbolje rešenje. Svakako, kao i mnoge druge stvari koje se tiču lične higijene, odluka da li ćete svakog jutra baciti šidžamu na pranje ili ne je isključivo na vama. 

Tvoja reakcija?