Bez srama 310 pregleda 12. Jul 2023.

Pitanja koja treba postaviti sebi pre raskida

canva

Nije lako pružiti nekome poverenje i izgraditi odnos sa njim, steći zajedničke navike i uklopiti se, ali ako se ove stvari prevaziđu, uplovićete u veoma lepu vezu. Ipak, kada stvari krenu nizbrdo, a vi se premišljate da li da ostanete pored voljene osobe, potrebno je da razgovarate sa sobom pre nego što obavite taj mučan razgovor

Linda Kerol, bračni terpeut, ima savet koji daje svojim pacijentima, a to je da pre raskida ili razvoda postavite sebi tri pitanja. Ona smatra da je voo dovoljno kako biste na osnovu odgovora prevagnuli na jednu stranu.

Da li sam objektivan/ na?

Terpaeutkinja preporučuje da uvek analizirate probleme i razmirice koje imate sa partnerom. Ako se radi o sitnicama koje ne remete vaše dugoročne planove, bilo bi najbolje da sastavite spisak rešenja koja možete zajedno primeniti kako biste rešili nesporazume.

 | Author: canva canva

Da li uvek krivim njega/ nju?

Kerol savetuje da se zapitate da li sa svojim partnerom podelite osećanja koja vas muče, a da ne svlajujete svu krivicu na njih. Ona kaže da mnogi parovi preskaču ovaj korak i radije biraju da samo izađu iz odnosa.

Da li sam uložio/ la isti napor u rešavanje problema kao i moj partner?

Svaka veza iziskuje balans i ravnotežu. Dakle, potrebno je da zajedno radimo na rešavanje problema kako bismo imali zdrav odnos, piše Her.

 | Author: canva canva

Ako vam je stalo do vašeg odnosa, morate uložiti jednake napore kako biste prevazišli prepreke koje su vam se našle na putu. Najveći problemi u vezi proizilaze iz loše komunikacije. Budite iskreni i pokušajte da pronađete zajednički jezik.

Tvoja reakcija?