Bez srama 360 pregleda 26. Avgust 2023.

Pogrešni znakovi koje muškarci shvataju kao flert!

Svakoj od nas se dešavalo da prema nekom muškarcu samo budemo ljubazne kako bismo bile i prema bilo kojoj drugoj osobi, ali da on to shvati kao flert pa kasnije ne možemo da ga se "otresemo". Ovakvih primera je puno i veoma su česti, ali ima i onih koji nemaju nikakve logike, a pojedini muškarci ih shvataju kao "zeleno svetlo"

Muškarcima se dešava da pogrešno protumače žensko ponašanje pa dolazi do neprijatnih situacija ili čak uznemiravanja. Postoji stufija iz 2014. godine koja je potvrdila da muškarci imaju nizak stepen rizika i da im je, ne generalno, da spavaju sa što više žena. Međutim, postoje dva tipa "ponašanja" kod žena koja oni shvataju kao "zeleno svetlo za muvanje", a koji to u mnogim slučajevima nisu. 

Istraživanje kaže da muškarci ljubaznost uglavnom shvataju kao poziv na seks, i to tri četvrtine ispitanika, dok je sa ženama procenat nešto drugačiji, oko četvrtine, piše Your Tango.

 | Author:

Druga studija iz 2015. godine koja je bila malo drugačijeg karaktera uključila je muškarce kojima je pokazivala slike žena različito obučenih u nekim prilikama. Na svakoj slici je bila po jedna od 14 studentkinja, sa drugačijim izrazom lica, pozom i haljinom različitih nivoa provokativnosti. I, pogodite koji je rezultat?

 Upravo ova studija je dokazala da muškarci ne zasnivaju svoje mišnjenje da je žena za njih zaintersovana prema onome što govore već prema onome što oblače... Da... 

 | Author:

Evo, dakle, znakova koje muškarci vide kao zainteresovanost u vašem ponašanju:

  • Izlazite sami

Ako je u pomenutoj studiji žena bila u okruženju kao što je klub, bar ili spavaća soba, najpre su one odabrane kao one koje bi bile zaintersovane za ispitanike, odnosno muškarce.

 | Author:

  • Otkrivate "puno" kože

Muškarci smatraju da kod žena koje su provokativnije obučene, po njihovim standardima, imaju više šansi da probude intersovanje. Jer, ironično, zašto bi žena bila tako obučena ako nekog ne poziva na seks?

 | Author:

Ipak, koliko god ovo sa oblačenjem delovalo apsurdno, kod muškaraca najveću ulogu igra ambijent u kome se žena nalazi. Dakle, lokacija na kojoj se žena nalazi ima mnogo značajniju ulogu u muškom mozgu kada je u pitanju njena zaintersovanost za suprotni pol, nego prvi utisak koji ona ostavlja. 

Tvoja reakcija?