Bez srama 114 pregleda 22. Avgust 2023.

Pozdravite se sa celulitom samo uz pomoć OVOGA!

canva

Večita borba koju žene svih starosnih grupa vode jeste borba sa celulitom i ona uglavnom liči na borbu sa vetrenjačama te je tako celulit jedan od najvećih ženskih neprijatelja. Kako bismo ga sprečile, neophodno je da pijemo puno vode, vežbamo i zdravo se hranimo, ali postoji još jedno rpirodno rešenje za ovaj problem

Celulit se javlja kao rezultat nakupljanja masti u vezivnom tkivu koje dovodi do talasastih udubljenja kože nalik pomorandžinoj kori. Pojavljuje se na butinama, kukovima, zadnjici i stomaku i deluje jako neprivlačno. Ako ste podložne ovoj pojavi, imamo savete kako da sprečite širenje celulita, ali i kako da ga uklonite na prirodan način. Sve što vam je potrebno jeste kokosovo ulje koje možete da koristite na nekoliko načina, savetuje Ona.

 | Author: canva canva

Piling

Odavno je poznato da je kafa odlična u borbi protiv celulita, ali u kombinaciji sa kokosovim uljem, ona zaista čini čuda. Od kafe i kokosovog ulja treba napraviti pastu koju ćete naneti na rizične delove. Ova pasta će na začepljene pore delovati kao piling, ali će ujedno i hidrirati kožu. Ovu mešavinu uvk zagrejte malo pre upotrebe, namažite i isperite nakon 15 minuta.

 | Author: canva canva

Maska

Mešavinom kokosovog i nekog esencijalnog ulja možete efikasno da se rešite celulita, a evo i na koji način: Kokosovo i esencijalno ulje po izboru pomešajte u jednakoj razmeri pa utrljaljte na područje pod celulitom. Ova maska adekvatno utiče na rastvaranje viška masti ispod kože.

Konzumacija

Kokosovo ulje možete koristiti za kuvanje i pravljenje poslastica, ali ga možete i popiti pre treninga. Dovoljno je da pre treninga popijete dve kašike ovog čarobnog ulja koje će podstaći prirodan proces sagorevanja masti.

 | Author: canva canva

Suvo četkanje

Možda vas je sam naziv ove metode na početku zbunio, ali ovo je veoma popularan način za borbu protiv celulita. Nanošenje kokosovog ulja odmah posle toplog tuša, a zatim trljanje kože četkom stimuliše limfni sistem tela. Za brže rezultate odaberite prirodnu četku, a izbegavajte upotrebu onih od veštačkih vlakana.

 | Author: canva canva

Lokalna primena

Svakodnevno umasirajte kokosovo ulje na delove tela zahvaćene celulitom. Koža će ga apsorbovati i razbiti masne naslage u ćelijama. Takođe, kokosovo ulje hrani kožu i čini je mekšom i mlađom. Ovo je najlakši način za eliminaciju celulita.

Tvoja reakcija?