Bez srama 1223 pregleda 12. Mart 2023.

'Razvodim se jer muž ne želi da plati moj porođaj'

Veovatno ste već upućeni u to da se u inostranstvu zdravstvene usluge uglavnom plaćaju kao kod nas u privatnim ustanovama: nakon pregleda, intervencija i operacija. Takođe, ovo je slučaj i kada su porođaji u pitanju, a šta se dogodilo jednoj mami, pročitajte u nastavku

Jedna porodilja se na Redditu požalila na ponašanje svog muža nakon njenog porođaja kada su finansije u pitanju, a ta objava je brzo posle toga obrisana. S obzirom na to, ne znamo da li je ovo tačno, ali potrudićemo se da ispričamo priču na pravi način. Sve i da nije tačna, ona poteže veoma važne teme kao pto su brak, roditeljstvo, porodica, solidarnost i poverenje.

Naime, par koji je nakon sedam godina braka dobio bebu do tog momenta je funkcionisao tako što su sve račune delili na pola. Svako je imao svoj novac i "zaseban" račun, ali stvari su se iznenada promenile kada je stigao račun za bolničke troškove nakon porođaja.

 | Author:

Iako je mama uvek želela da se porodi bez anestezije i potpuno prirodno, nakon komplikacija i porođaja koji se odužio, odlučila se za epiduralnu anesteziju koja bi joj olakšala bolove i pomogla da rodi bebu. Nakon što je izdržala 24 sata u bolovima, ona je primila epidural. Međutim, pravi problem nastao je onda kada je njen suprug video račun za bolničke troškove koji su iznosili 8 000 dolara i zahtevao da ona sama sve plati. Njegovo obrazloženje bilo je da je to maltene njen problem što nije mogla da izdrži bolove još nekoliko sati, da nije dužan da plaća njene prohteve, ali i da je ako je očekivala luksuz, trebalo da pripremi novac kojim će sve to platiti. 

Porodilja je detaljno objasnila o kakvoj vrsti "luksuza" se radi. Naime, pored epiduralne anestezije, bila joj je potrebna i savetnica za dojenje koja joj je pomogla da se privikne na hranjenje bebe, boravak za bebu kako bi se odmorila i naspavala, pa čak i hrana. Njen muž je povodom hrane objasnio da je trebalo da ponese grickalice, kao i hranu za posle porođaja jer je trebalo da zna da celokupan boravak u bolnici može da potraje. Porodilja je tražila i da se bebi urade dodatni testovi zbog naslednih bolesti u njenoj porodici. 

 | Author:

Ipak, novopečena mama je na kraju sama platila račun, a sada se nakon tri meseca pita da li je ispravno postupila i da li bi možda bilo najbolje da napusti svog muža. 

Komentari ispod izbrisane objavse su se samo nizali:

"Šta? Luksuz? Zbog toga što si mu rodila dete i trpela bolove koje on ne može ni da zamsili? S obzirom na to da vaš muž nije želo da plati "posledice seksa" sa vama, zvuči kao da je seks za njega luksuz koji ne može da priušti. On nema saosećanja i nikako nije čovek koji treba da odgaja decu", napisala je jedna korisnica. 

 | Author:

"Opasno je biti sa muškarcem koji vašu bezbednost i blagostanje smatra luksuzom", dodala je druga.

"Ovo nije bio tvoj porođaj jer si rodila vaše dete, a od mužase apsolutno očekuje da podeli troškove."

"Zlostavljači koriste priliku nakon porođaja da krenu sa nasiljem jer je žena tada najosetljivija. Iskreno se nadam da to nije slučaj sa vašim mužem, ali njegove reči su gnusne i odvratne za jednu ženu koja mu je podarila dete. Ne znam kako bih mu to oprostila da sam na vašem mestu. Možda bi trebalo das e razvedete", bio je jedan od saveta.

 | Author:

"Žao mi je što je vaš muž pokazao svoje pravo lice tek kada ste se porodili... Nadam se da ćete uzeti polovinu svega nakon razvoda" napisala je jedna dama.

Kakvo je vaše mišljenje povodom ovoga?

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Tvoja reakcija?