Bez srama 77 pregleda 05. Novembar 2022.

Selena otkrila da se bori s bipolarnim poremećajem

Steven Bergman

Selena Gomez prvi put se otvorila o svojoj dijagnozi bipolarnog poremećaja još 2020. Od tada, pop zvezda postaje sve otvorenija o svojim borbama za mentalno zdravlje i zašto je važno pronaći pomoć i govoriti

Zapravo, toliko je važno da je njena želja da normalizuje probleme mentalnog zdravlja glavni razlog zašto je spremna da objavi svoj nadolazeći AppleTV+ dokumentarac, „Selena Gomez: My Mind And Me“, 4. novembra.

Dok je promovisala film u emisiji "The Kelly Clarkson Show", setila se dana kada je odlučila da objavi svoj bipolarni poremećaj, koji je mentalno stanje koje karakterišu intenzivna, promenljiva emocionalna stanja.

Otvaranje o tome „dalo mi je takvu snagu“, prisetila se ona i dodala da „nije bilo lako“ javno govoriti o nečemu tako privatnom.

Takođe, 30-godišnjakinja je rekla da se oseća nervozno zbog objavljivanja dokumentarca, koji će govoriti o njenim borbama za mentalno zdravlje pored njene borbe sa lupusom. "Malo sam uplašena", rekla je. „Mnogi ljudi će videti ovu moju drugu stranu, a ja se nadam se da će im se dopasti.“

„Moj um i ja“, kao i Selenina platforma za mentalno zdravlje Wondermind, izgleda kao kulminacija njenog zalaganja u prostoru mentalnog zdravlja. Ona je posebno govorila o svom iskustvu sa bipolarnim poremećajem nekoliko puta u poslednje tri godine dok je pokušavala da smanji stigmu oko tog stanja. U aprilu 2020. otkrila je da je nekoliko puta išla na lečenje zbog anksioznosti i depresije, „i zbog drugih stvari sa kojima se borila“, dok je govorila u podkastu Majli Sajrus „Bright Minded“.

U bolnici McLean još 2019. godine, Gomez je primila nagradu za svoje zalaganje za mentalno zdravlje.

Rekla je da je za to bio potreban intenzivan rad na sebi i uz vođstvo profesionalaca, ali je zdravija, srećnija i „kontroliše“ svoje emocije i misli više nego ikada ranije.

Svaka joj čast, prava kraljica!

Tvoja reakcija?