Bez srama 150 pregleda 17. April 2023.

Simpsonovi su predvideli hapšenje Donalda Trampa!?

printscreen/canva

Još jedno predviđanje Simpsonovih se obistinilo i uključuje Barbie i hapšenje bivšeg predsednika Donalda Trampa. Oni ponovo šokiraju ljude svojim mističnim moćima i ovo je možda njihovo najkonkretnije predviđanje do sada

U godinama od kada su Simpsonovi debitovali 1989. godine, fanovi su primetili da je hit TV emisija nekako uspela da predvidi događaje iz stvarnog života. Od toga da je Donald Tramp postao predsednik do Ričarda Bransona koji putuje u svemir, ako se nešto divlje dogodi u stvarnom životu, postoji šansa od 99,9% da se to već dogodilo u nekom svojstvu u nekoj od mnogih epizoda Simpsonovih. 

 | Author: printscreen/canva printscreen/canva

Pre desetak dana, objavljen je trejler za potpuno novi Barbi film sa Margot Robbie u glavnoj ulozi i za nekoliko sekundi ceo svet je pričao o Barbi. Od mimova do postera, ljudi se ne mogu zasititi svima omiljene lutke. Međutim, istovremeno je bivši predsednik Donald Tramp optužen za 34 krivična dela u vezi sa falsifikovanjem poslovnih zapisa, piše PopBuzz.

Da, pogodili ste. Ovakav preokret događaja dogodio se u Simpsonovima u epizodi iz 1994. „Lisa protiv Malibua Stejsi“. U ovoj epizodi, Liza ubeđuje kreatorku Malibu Stejsi (lutke inspirisane Barbikom) da napravi novu lutku po imenu Liza Lavlje srce, koja je pozitivniji uzor za mlade devojke. Lizina lutka postaje ogroman hit i čak stiže do vesti.

Na kraju vesti, izmišljeni voditelj vesti Kent Brokman kaže: „Bilo je neobično provesti 28 minuta izveštavajući o lutki. Ovaj reporter nije mogao da prestane da priča. To su zaista fascinantne vesti ljudi. Laku noć.“ Zatim brzo dodaje: "Oh i predsednik je uhapšen. Prilično čudno."

Primetivši sličnosti sa scenom i vestima koje uključuju Barbi i Trampa, jedna osoba je tvitovala: „Ovo je bukvalno vest danas“ pored snimaka ekrana iz epizode. Od tada je tvit lajkovan preko 50.000 puta.

Dakle, da li Simpsonovi zapravo predviđaju budućnost? U razgovoru za NME 2021. godine, pisac Simpsona Al Džin je rekao: „Jedan od naših pisaca, momak čija je epizoda predvidela Donalda Trampa kao predsednika, je to najbolje rekao: „Ako napišeš 700 epizoda, a ne predvidiš ništa, onda si prilično loš. Ako bacite dovoljno strelica, pogodićete nešto..."

Mislite li da je ovo samo 'bacanje strelica' ili ipak nešto više od toga?

Tvoja reakcija?