Bez srama 178 pregleda 20. Jun 2023.

Šta su zapravo karmičke veze? Evo odgovora

canva

Sigurno vm se desilo bar jednom do sada da na prvu „kliknete“ na neku osobu, na sam taj odnos, bilo da se radi o partnerskoj ili prijateljskoj vezi. Imate osećaj kao da ovu osobu poznajete čitav život, pronalazite sličnosti i mislite da je to „to“. E pa, ne mora uvek da bude tako

Ovi strastveni odnosi puni varnica često imaju samo jednu poentu, a to je da nas nauče nekoj lekciji. Osoba sa kojom ostvarimo ovakav kontakt je, kako piše EliteDaily, zapravo veza iz prošlog života koja se pojavljuje kako bi nas nečemu naučila. Dakle, nisu bitne te osobe već situacije iz kojih crpimo neku pouku.

Psihološkinja Megan Firester otkrila je kako da ovakve veze prepoznamo, kako da ih razlikujemo od „blizanačkih“ i kako da iz njih izađemo.

via GIPHY

Najpre treba napraviti razliku između blizanačke i karmičke veze što je vrlo jednostavno. Obe vrste odnosa se javljaju u nekim važnim momentima našeg života pa tako rezultiraju velikim promenama. Ključna razlika između karmičke ii blizanačke veze jeste u tome kada se one pojavljuju. Odnosi „blizanačkog plamena „ uvek izazivaju duhovno buđenje, dok se karmičke veze javljaju tek onda kada ste se probudili“, kaže Firester. U većini slučajeva, blizanački odnosi su romantični, dok karmički to ne moraju da budu.

 Još jedna ključna razlika je kako se ovi odnosi završavaju i kako ih se sećate. Kada su u pitanju blizanačke veze, tokom prisećanja na njih možete ostetiti i bol i gorčinu. Kada, na primer, čujete pesmu koja vas podseća na određenu osobu, onda se možete osetiti iste emocije koje ste gajili u odnosu sa njom. Sa druge strane, na karmičke veze ćete verovatno uvek gledati s ljubavlju jer su vas nečemu naučile.

 | Author: canva canva

Znaci da ste u karmičkoj vezi:

  • Nastupaju nakon duhovnoh buđenja i tokom velikih životnih promena.  Ovi odnosi se često pojavljuju niotkuda, a zapravo naša duša teži ka njima kako bismo ih negovali do neke zrelosti.
  • Osećate se kao da se oduvek poznajete. Ove veze su veoma intenzivne pa se možete osećati kao da ste pronašli najboljeg prijatelja ili srodnu dušu jer su namenjeni da ubrzaju vaš duhovni rast.
  • Brzo se „povezujete“. Još jedna odlika ovih odnosa jeste da brzo ulazite u njih, imate potrebu za stalnom blizinom  te osobe jer se u jjenom prisustvu osećate energično i poletno. Međutim, ovo može imati negativne posledice po druge odnose.

 | Author: canva canva

Ako se posle svega pitate kako da izađete iz karmičke veze, pomoći čemo vam i u tome.  Naime, način da izađete iz ovakvog odnosa jeste da sagledate lekciju koju treba da naučite.  Ovaj odnos treba sagledati kroz sebe, kroz ono što u svom životu treba da menjate.  Analizom karmičke veze postaćete njen „posmatrač“, a ne učesnik te ćete na ovaj način dobiti izvesnu kontrolu nad njom i postupcima u budućnosti.  Vodite računa da ne ostajete predugo u ovakvim odnosima jer mogu postati toksični. Posmatrajte ih kao lekciju, a ne kao da ste zavisni od njih.

Tvoja reakcija?