Bez srama 142 pregleda 13. Januar 2023.

Sud odbio žalbu za pritvor Andrewa Tatea!

pixsell/canva

Andrew Tate je postao poznat po svom mizogenskom karakteru, odnosno mržnji prema ženama nakon što je učestvovao u rijaliti programu "Big Brother" u Velikoj Britaniji. Davao kontroverzne izjave o nasilju nad ženama, a iz rijalitija je izbačen nakon što je procureo snimak na kome kaišem tuče ženu

Tate je sa svojim bratom Tristanom i još dve žene rumunske nacionalnosti priveden prošlog meseca zbog istrage o silovanju, trgovinom ljudima i organizovanju kriminalne grupe. Oni su uložili žalbu za produženje pritvora koje je tužiocima odobreno krajem prošle godine. Razlog za produženje pritvora jeste taj što sudija smatra da bi ovi ljudi mogli u međuvremenu da napuste zemlju i na taj način izbegnu istragu. Tužioci su tražili zadržavanje od čak 180 dana!

 | Author: pixsell/canva pixsell/canva

Njihov advokat požalio se da dosijei istrage nisu stavljeni njemu i njegovim sradnicima na raspolaganje niti su ih dobili na uvid te tako nisu u stanju da pripreme adekvatnu odbranu svojim klijentima. Po njegovom mišljenu, nema zvaničnih dokaza da je Andrew Tate počinio silovanje, niti postoje dokazi za formiranje optužnice za organizovani kriminal i trgovinu ljudima za koju se terete svi pritvoreni.

 | Author: pixsell/canva pixsell/canva ​​​​​​​

Tužioci su zaplenili pokretnu i nepokretnu imovinu optuženih na teritoriji Rumunije. Podsećamo da su braća Tate već ispitivana prošle godine kada su se pojavile dve devojke sa tvrdnjom da su ih Tristan i Andrew držali protiv njihove volje. Tada su im zaplenjeni neki elektronski uređaji u svrhu kompjuterskog pretresa, a oni su pušteni na slobodu. 

Tvoja reakcija?