Bez srama 346 pregleda 29. Januar 2023.

Tinejdžer se naljutio pa ugrozio zdravlje sestara!

canva

Nemaju svi tu opciju da mlađu decu ostave nekom odgovornom na čuvanje niti su svi u mogućnosti da plate dadilju. Neke majke imaju potpuno poverenje u svoiju stariju decu i njima ostave mlađu na čuvanje kada negde idu. Jedna mama se na Redditu požalila na postupak svog 15- togodišnjaka koji je ozbiljno ugrozimo zdravlje mlađih sestara dok ih je čuvao

Naime, ova žena o kojoj piše YourTango je majka troje dece: sina od 15 godina i dveju bliznakinja od 8. Kako su jedne večeri suprug i ona odlučili da izađu, zamolili su svog tinejdžera da pričuva bliznakinje na šta je on i pristao. Naravno, ovo nije bio prvi put da dečak čuva svoje sestre i do sada je o njima uvek adekvatno brinuo. Među svom decom vlada ljubav, a stariji sin brine o devojčicama kad god ima vremena. Međutim, nakon ovog čuvanja, roditelji će dobro razmisliti o bezbednosti svojih ćerki kada ostanu same sa bratom...

 | Author: canva canva

Par se vratio kući oko ponoći, pa je mama otišla da proveri decu. Prizor joj se nimalo nije dopao jer je jedna devojčica obilno povraćala, a druga je plakala, dok je njihov brat čvrsto spavao.

Majka je najpre pomislila da su se devojčice razbolele i nje posumnjala ni na šta, sve dok devojčice nisu ispričale šta se dogodilo. Prema njihovim rečima, brat je tokom celog dana bio mrzovoljan i neraspoložen pa je devojčicama dao da jedu puter od kikirikija. Ovo ne bi bilo nimalo čudno da devojčicama jako smeta kikiriki i da puter u njihovoj kući nije strogo zabranjen. Devojčice nisu alergične na njega, ali im izaziva smetnje pa roditelji ne dozvoljavaju njegovu upotrebu. Iako sestre znaju da ne smeju da jedu ovu namirnicu jer im ne odgovara, nisu imale izbora te su poslušale brata jer su bile veoma gladne. 

Kada je sutradan majka pitala tinejdžera za objašnjenje, on je izgledao veoma nemilosrdno nazvavši devojčice "malim cinkarošima" rekavši da ne vidi problem u tome što je uradio, jer je čak tvrdio da je zaboravio da devojčice ovo ne smeju da jedu. Rekao je da ga je mrzelo da poručuje hranu, a nije mogao ni da kuva pa mu se to učinilo kao najlakše rešenje. Kolutao je očima kada mu je majka rekla da je bezosećajan.

 | Author: canva canva

Kada su u pitanju komentari na Redditu, većina ljudi smatra da je momak pogrešio. Komentari poput "Ovo je zlostavljanje, bez obzira što se radi o vašem sinu koji se ponaša detinjasto", "Dečak je očifledno nemaran i bio bih veoma zabrinut da sam na cvašem mestu", "Trebalo je da vam kaže da ne želi da čuva decu jer je ovo šrto je uradio veoma okrutno" samo su se nizali.

Drugi su pak verovali da tinejdžer ima neki dunlji problem pa su joj savetovali da razgovara sa njim.

"Možda jvaš sin trpi vršnjačko nasilje ili prolazi kroz težak period", napisao je jedan korisnik. "Uverite se da je dečak dobro, pobrinite se za njega", rekao je drugi. 

Nakon što je majka "ažurirala" vest, ispostavilo se da su korsinici koji su bili zabrinuti imali puno pravo. Ona i njen muž porazgovarali su sa svojim tinejdžerom, a on im je otkrio da je tog dana bio neraspoložen zbog sukoba sa nekim. Preplavile su ga emocije i frustracije pa je deci dao kikiriki puter da bi prestale da mu "dosađuju".

 | Author: canva canva

Roditelji su odlučili da sina pošalju na terapiju i da se pobrinu za njega, a majka je drugim roditeljima dala savet da dobro osluškuju svoju decu i njihove probleme jer iako izgledaju kao da ništa ne može da ih slomi, i te kako mogu biti u problemima.

Da li vi osuđujete ponašanje ovog momka?

Tvoja reakcija?