Bez srama 313 pregleda 14. April 2023.

Trauma na porodu: Obrusila mužu nakon provokacija

canva

Muž je 'razapet' na internetu jer je ismevao svoju ženu nakon što je doživela traumatičan porođaj sa njihovom ćerkom

Sve je počelo na Reddit forumu "Da li sam ser**a (AITA)", kada je 25-godišnja majka napisala je: „Jesam li ser**a" što sam odlepila na svog muža pred njegovom porodicom tokom proslave Nove godine nakon što se našalio o mom užasnom iskustvu porođaja?“ 

U postu, žena je objasnila koliko je njen porođaj bio težak, opisujući to kao jedno od najtežih momenata u svom životu i da je "satima bolovala". Samo nekoliko nedelja nakon porođaja, njen muž je prokomentarisao jedan incident, a žena je objasnila: Uradila sam nešto tako sramotno u porođajnoj sali, iskakila sam se što je bilo neočekivano i jednostavno...ne znam, ali bilo je sramotno. Strašno mi je neprijatno i već sam mu rekla da prestane da to pominje, posebno kada je počeo da se šali da mi je nabavio pelene za moje ’oopsije!‘ To je postalo zaista zamorno i mnogo je spustilo moje samopoštovanje i samopouzdanje.

Dalje je otkrila da je na kraju vikala na njega pred njegovom porodicom nakon što je to ponovo izneo na novogodišnjoj proslavi.

Objasnila je: „Krenula sam u kupatilo. Dok sam ustajao, on je to brzo primetio i rekao: „O, da, treba da ideš brzo, jer ne želimo nikakve nezgode poput one koju smo imali u bolnici, znaš na šta mislim?

AITA for blowing up on my husband infront of his family during N.Y.E celebration after he joked about my birth experience?
by u/No-Care3049 in AmItheAsshole

Bilo je to kada se njegova porodica smejala i njen zet rekao „dobra fora“, ona je obrusila i reagovala prema svom mužu.

Nastavila je objavu: „Bila sam zapanjena i tako ljuta i posramljena, bukvalno sam poludela na njega i vikala iz sveg glasa nazivajući ga okrutnim bezosećajnim kretenom što koristi teško iskustvo rođenja deteta kao šalu i ponižava me pred svima.

Nakon što je soba utihnula, otišla je do toaleta i ostala tamo dok nije otišla kući, dodajući: „On je poludeo govoreći da sam zabrljala pričajući s njim tako pred njegovom porodicom tokom večere. Rekao je da se samo šalio, a ja sam preterala sa svojom reakcijom, a takođe, trebalo je da se povučem i da sačekam dok se ne vratimo kući kako bismo mogli da se pozabavimo ovim nasamo."

„Svađali smo se oko toga nakon što smo se vratili kući, a on je stalno govorio da sam ga poniziola pred njegovom porodicom tokom večere tako što sam bila sitničava i pokušavala da ga naljutim... Čak je rekao da je trebalo da se nasmejem i da se ne primam."

Na pitanje da li je pogrešila, jedna osoba je uzvratila: „Šta dođavola? On može da te ponizi 'šalivši se' pred celom svojom porodicom o duboko privatnom, ličnom i traumatičnom iskustvu za koje si GA VEĆ ZAMOLILA da prestane da pravi primedbe, ali ako ga prozoveš pred tim istim ljudima, nekako si kriva.

Dok je drugi napisao: "Ne, nisi ser**a. Tvoj muž je nezreo, bezosećajni kreten. Ukakiti se tokom porođaja je sasvim normalno, ali ismevati te zbog toga nije kul."

Šta vi mislite, da li je njena reakcija na mestu, ili ne?

Tvoja reakcija?