Bez srama 146 pregleda 25. Jul 2023.

'Uvredila sam prijateljicu šalom o trudnoći'...

canva

Za prijatelje uvek biramo ljude pred kojima ne moramo da glumimo i uz koje smo potpuno iskreni i svoji. Međutim, dešava se da ponekad zbog opuštenosti nenamerno uvredimo svoje prijatelje i na kraju ostanemo bez njih. Postavljanje granica je zdravo i ponekad neophodno

Jedna devojka se na Redditu požalila na situaciju u koju se sama dovela. Naime, njena prijateljica Alis je tri godine bezuspešno pokušavala da ostane u drugom stanju jer je žarko želela da postane majka. Iako svi njeni prijatelji vode različite živote, svako je poštovao tuđe odluke do momenta kada je Alis na ručku saopštila društvu da je u trećem mesecu trudnoće. 

Njena prijateljica koja je autorka ove priče se rubo našalila rekavši:"Uh, kako mi je žao... Tu sam ako ti treba prevoz do klinike", aludirajući, verovatno, na abortus...

Alis se do te mere naljutila da ju je izvređala. Iako joj je drugarica rekla da se samo šalila, Alis je prestala da joj se javlja i da odgovara na njene poruke. 

 | Author: canva canva

Ova devojka je rekla da su ostali prijatelji uzdržani kada je u pitanju mišljenje o ovom incidentu, ali ona razume da je preterala. Ipak, nije joj jasno kako je Alis mogla da se naljuti na nju jer inače stalno zbijaju razne šale, piše Her.

Kada su u pitanju komentari, ljudi sa Reddita su se uglavnom složili sa Alis.

"Nije sve u šali...Godinama je pokušavala da ostane u drugom stanju. Mogla si da joj pružiš bar malo iskrene podrške", napisao je jedan korisnik.

 | Author: canva canva

"Postoji toliko simpatičnih stvari koje je mogla da kaže umesto ove glupe šale", dodao je drugi.

"Postoji vreme i mesto za šale, a ova situacija to svakako nije bila. Moja prijateljica je upravo dobila bebu nakon pet godina borbe i pobačaja, a ja se trudim d ajoj budem najveća podrška", iskreno je napisala jedna devojka.

Jedan korisnik nimalo nije ptedeo autorku pa je napisao sledeće:

"Nije simpatično zbijati ovakve šale i nimalo je ne krivim ako nikada više ne želi da te vidi..."

Tvoja reakcija?