Bez srama 131 pregleda 03. Jul 2023.

Užas: ovo su najgora iskustva sa stanodavcima!

canva

U poslednjih par godina se sve češće govori o tome kako su stanari ostavili neuredn i razrušen stan, nisu platili račune, iznenada su napustili stan i slično, ali retko ko obraća pažnju na ponašanje stanodavaca, Pitali smo studente da li su doživeli neke neprijatnosti i verujte nam, na neke stvari ćete zanemeti

Upis na fakultet je velika prekretnica u životu svakog od nas zato što započinjemo novo ćivotno poglavlje. Posebna pažnja se obraća na studente koji iz manjih gradova odlaze u veće radi studiranja ili posla, pa je to dodatan stres jer neki po prvi put u životu bivaju prepušteni "sami sebi". Šta je to na šta su neki od njih naleteli u beogradskim stanovima, šta je ono što je trebalo da urade, a nisu i zbog čega najviše žale, pročitajte u nastavku.

 | Author: canva canva

"Iznajmila sam prelep stan na Vračaru nakon što sam tri godine živela sa cimerkom u studentskom domu. Želela sam da se posvetim studijama i osetim slobodu na toj poslednjoj godini. Stan je bio veliki, lep i prozračan, a kupatilo je uređeno sa posebnom pažnjom. Međutim, nekih mesec dana nakon useljenja, otvorila sam ormarić ispod lavaboa, a unutra je bio ogroman kamen. Zanimalo me je šta je ispod njega, pomerila sam ga, a voda je počela da šiklja na sve strane. Izazvala sam poplavu, a vlasnica me je izbacila uz komentar da sam neodgovorna i previše radoznala..."

Anđela. 27

"Stan u kome sam živeo je ranije bio veći, ali su ga vlasnici pregradili i tako dobili dva stana za izdavanje. Komšijama iz tog drugog stana je eksplodirao bojler, a vlasnik im je rekao da dolaze u moj stan da se kupaju i dao im ključeve, a da ja nisam ni znao za to. Zamislite užas kada sam ugledao golog muškarca u svom kupatilu..."

Sava, 24

 | Author: canva canva

"Nakon što sam se u predviđenom roku iselila iz stana, unutra mi je ostao laptop koji vlasnica nije želela da mi vrati jer je smatrala da sam sama kriva što sam ga zaboravila. Na žalost, bila sam prinuđena da je tužim pa je pored laptopa koji je morala da vrati morala da plati i kaznu za neprijavljivanje stanara."

Nikolija, 23

"Otišao sam sa devojkom da pogledam stan u koji bismo se uselili, a koji je na slikama izgledao sasvim pristojno i lepo. Kada smo ušli unutra, stan je bio pun vlage, a zidovi su bili prljavi. Vrhunac svega je što je na sred dnevne sobe na podu bila zalepljena kartonska kesa kako bi vlasnica prekrila pukotinu na podu. Naravno, nismo iznajmili ovaj ćumez."

Mihajlo, 27

 | Author: canva canva

"Iznajmila sam stan u kome se sudopera nalazila u spavaćoj sobi tako da sam morala da preko kreveta nosim masne šerpe i tiganje... Ne pitajte, bila sam prinuđena."

Nina, 26

"Mislim da nisam jedini kome je gazdarica ulazila u stan kada bi znala da sam an predavanjima ili da sam otputovao kući. Rešio sam da je iznenadim jedne subote kada sam rekao da idem kod bake i ostao u stanu. Došla je sa svojim ljubavnikom i zamalo nije doživela infarkt kada me je ugledala..."

Jovan, 25

 | Author: canva canva

"Nisam verovala u priče o stanodavcima sve dok i sama nisam iskusila to da je vlasnik stana tražio da dolazi svake nedelje kod mene na ručak kako bi pregledao u kakvom je stanju stan..."

Ana, 28

Ovakvih priča je mnogo i ovo su samo enke od njih. Da li vi poznajete nekoga ili ste i sami imali negativno iskustvo sa stanodavcima?

Tvoja reakcija?