Bez srama 270 pregleda 09. Mart 2023.

Znakovi da s tobom i bivšim/om još nije gotovo!

canva

Postoje veze koje jednostavno ne mogu da se završe koliko god to partneri želeli. Nekada ste jednostavno uplovili u rutinu, nekada je reč o preljubi, a nekada prosto više ne nalazimo u partneru ono što smo videli na početku. To je sasvim normalno, ali kod nekih parova raskidi "ne funkcionišu" zato što među njima još uvek nije "gotovo"

Jednostavno, raskinuli ste, ali i dalje imate neki čudan oseća povezanosti sa bivšim partnerom i razmišljate da vašem odnosu date još jednu šansu. Ipak, pre nego što to uradite, pročitajte savete koje daje YourTango i razmislite pre nego što ponovo "počnete da čitate istu knjigu".

 | Author: canva canva

1. Dajte jedno drugom vremena

Da, prvih par dana nakon raskida uvek budu bolni i neprijatni, ali kada prođe malo više vremena, počećete da gledate na situaciju iz drugih uglova. Razmišljaćete da li je raskid bio uopšte dobra odluka, ko je i zašto pogrešio, ali najbolje bi bilo da se ne opterečujete prerano ovim pitanjima i komunikaciju sa bivšim partnerom svedete na minimum. Znamo da je u vreme društvenih mreža to malo teže, ali potrudite se da se distancirate kako biste mogli da sagledate realno stanje. Potrebno je da date i sebi i drugoj strani prostora i nekih mesec dana vremena kako biste ponovo otvorili pitanje vaše veze. Ukoliko primetite interesovanje sa druge strane, samo napred!

2. Promene se dešavaju

Koji god da je razlog raskida i ko god da je bio inicijator istog, razlog je sigurno postojao. Nakon raskida potrebno je da razmislite kakve promene očekujete od sebe ili partnera kako biste možda nastavili gde ste stali. Važno je da budete iskreni i kažete šta vam smeta, ali i da budete racionalni kada je zahtevanje promena u pitanju.

3. Podrška porodice i prijatelja

 | Author: canva canva

Naši najbliži uvek žele ono što je najbolje za nas, pa je to slučaj i kada su veze u pitanju. Ako je vaša veza bila burna i "nije štimala", sigurno je da su oni to primetili i sigurno je da će vam reći. Sa druge strane, ako odobravaju vaš novi početak, to je dobar znak za vas. Ponekad treba da verujete ljudima jer okolina mnogo objektivnije gleda stvari od nas kada smo mi glavni akteri.

4. Da li želite iste stvari?

Iako se u špčetku možda vaša interesovanja i želje poklapaju, ponekad dođe do razilaženja u stavovima. Međutim, mišljenja se menjaju i nije retkost da momak koji ni po koju cenu nije želeo brak sada želi sa vama porodicu, niti da je devojka koja je želela da doktorira još uvek zainteresovana samo za obrazovanje dok ste joj vi na drugom mestu. Kao što smo rekli, promene se dešavaju, ali je potrebno da oslušnete sebe i drugu stranu.

 | Author: canva canva

5. Bili ste srećni pored njega/ nje

Nakon raskida, podložni smo tome da dok patimo gledamo samo na lepe trenutke koje smo proveli sa bivšim partnerom. Trebalo bi da razmislite objektivno da li ste i koliko bili srećni i voljeni. Ukoliko shvatite da ste zaista bili ispunjeni, vaša nova veza ima šanse, ali je važno da otvoreno porazgovarate sa partnerom i vidite šrta vas je dovelo do "pucanja".

6. Možete da oprostite

Raskidi umeju da budu prepuni uvreda i teških reči koje smo u stanju da izgovorimo u afektu. Ako razmišljate o pomirenju, važno je da oprostite jedno drugom kako biste uopšte mogli da nastavite bez stalnog osvrtanja na ono što je bilo. Ztaškavanjemnećete dobiti ništa osim konstantnog nezadovoljstva. Potrebno je da oboje budete iskreni i zajedno rešite problem koji imate.

 | Author: canva canva

Oproštaj onome koga volimo je jako težak, jer da nekoga ne volimo, ne bismo mu ni zamerili ružne reči i postupke. Potrebno je da date sebi vremena kako biste oprostili i počeli ispočetka ako je to ono što želite.

Tvoja reakcija?