Fancy 220 pregleda 31. Mart 2023.

Ako želiš savršeno lice, potrebna je samo OVA stvar!

Nema te devojke, a ni muškarca koji ne žele da imaju lepu i zdravu kožu. Pored zdrave i izbalansirane ishrane i nege kože, potrebno je da uradimo još neke stvari kako bi naše lice bilo čisto kao porcelan

Za poboljšanje izgleda i zdravlja kože, dermatolozi sve češće preporučuju vitamin C. Reč je o odličnom antioksidansu koji je postao jedan od najtraženijih sastojaka za negu kože. Kako javlja Žena, najčešće postavljeno pitanje na Google- u je upravo to šta vitamin C radi našoj koži. Pa, hajde da pokušamo da to malo pojasnimo.

 | Author:

Iako se u novije vreme sve češće propagira, vitamin C nije nikakva novina u nezi kože. Ipak, bio je u drugom planu zbog drugih popularnih sastojaka koji se nalaze u raznim kremama. Mnogi brendovi ga sve vreme koriste u kremama, serumima i preparatima za negu i podmlađivanje kože. 

Vitamin C se u kozmetičkim proizvodima korstii protiv bora, fleka i bubuljica, ali i za uravnotežen izgled kože. On je taj koji podstiče ćelije da se regenerišu da bi koža lica bila ujednačena. 

 | Author:

Njegova upotreba prepoučuje se već u ranm dvadesetim, a može se naću raznim kremama, losionma, umivalicama i ampulama. Ono što je važno da znate jeste da se kreme preporučuju mlađim osobama sa osetljivom kožom, dok su serumi i ampule rezervisani za zreliju kožu. Takođe, preterana upotreba ovog vitamina može dovesti do iritacije kože pa ukoliko se opredelite za njega, važno je da počnete sa korišćenjem prizvoda koji sadrže manju koncentraciju vitamina C. U kombinaciji sa SPF- om, vitamin C će učiniti čudo za vašu kožu, a to bi trebalo da postane vaša svakodnevna rutina.

 | Author:

Kada su serumi u piranju, za željeni efekat se preporučuje dugotrajno i kontinuirano dejstvo, dok su ampule dobar buster za zrelu kožu koja je ranije izlagana suncu i doživela oštećenja. 

Proizvode na bazi vitamina C je potrebno adekvatno čuvati jer su veoma podložni oksidaciji! Da bi se proces oksidacije usporio, trebalo bi da kupujete proizvode u neprozirnoj ambalaži koje ćete čuvati na hladnim i tamnim mestima kako biste ih zaštitili od sunčeve svetlosti.

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Tvoja reakcija?