Fancy 1716 pregleda 04. Februar 2023.

Dodajte OVAJ začin u kafu i doživite rapsodiju ukusa!

canva

Znate za onu pesmu "Što si u kavu stavila"? E sada ćemo da vam otkrijemo tajni sastojak koji će učiniti da vaša kafa izgubi suvišnu gorčinu. Ne, nije reč o mleku, cimetu ili šlagu već o začinu koji svakodnevno koristimo u ishrani, a to je, verovali ili ne, so

Kako piše MissGastro, naučnici kažu da dodavanjem soli, kafa gubi gorčinu koja u kafi i nije tako dobrodošla. Gorak ukus kafe nimalo nije poželjan pa se iz tog razloga kafa čuva i proizvodi na poseban način. Ukoliko ipak naiđete na ovakvu kafu, sada imate rešenje!

 | Author: canva canva

Iako vam ovo zvuči čudno, jedan američki TV voditelj po imenu Alton Brown priklonio se ovom trendu. Ovaj stručnjak za finu hranu rekao je da so ne samo što neutrališe gorčinu kafe, već uklanja i ukus ustajale vode. On na šest kašičica kafe dodaje 1/4 kašičice soli kako bi postigao željeni efekat. Ipak, već odavno znamo da gorčinu mnogo bolje neutrališe so nego šećer. 

Oprečna su i mišljenja oko trenutka kada so treba dodati u kafu: neki je dodaju u već gotov napitak, a neki u samu mlevenu kafu pre kuvanja. Za koju god se varijantu odlučili, znajte da nećete pogrešiti!

 | Author: canva canva

Ono na šta uvek treba obratiti pažnju je količina soli koju sipamo u kafu. Pored toga što bi mogla negativno da utiče na njen ukus, poznato je koliko je višak soli loš po zdravlje pa ukoliko se odlučite da ovo isprobate, vodite računa da ne "presolite" kafu. 

Da li ste znali da je kafa sastojak mnogih jela od mesa?

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Tvoja reakcija?