Fancy 30 pregleda 11. Decembar 2022.

Elliot Page kaže da mu je sad tek prijatno pred kamerama

pixsell/canva

Eliot Pejdž kaže da je poziranje pred kamerom za njega često bilo „nepodnošljivo“ pre snimanja naslovnice za svoje memoare Pageboy

Eliot Pejdž je potvrdio da objavljuje memoare i rekao je da se konačno oseća udobno pred kamerom.

2020. Eliot Pejdž se izjasnio kao trans. Na Instagramu, zvezda je napisala: „Volim što sam trans. I volim što sam queer. I što se više držim blizu sebe i u potpunosti prihvatam ono što jesam, što više sanjam, to mi srce više raste i više napredujem." Od tada, Eliot je iskreno govorio o svom rodnom identitetu i oseća se ugodnije u svojoj koži, piše PopBuzz.

Sada, Eliot je otkrio da je završio svoju prvu autobiografiju, Pageboy, nakon što je prethodno odbio zahteve da napiše jednu.
Eliot je na Instagramu okačio naslovnicu Pageboyja. Pored slike, napisao je: „Pisanje knjige se pojavilo nekoliko puta tokom godina, ali nikada nije bilo ispravno i iskreno, nije se činilo mogućim. Jedva sam mogao da sedim mirno, a kamoli da se fokusiram dovoljno dugo da završim takav zadatak. Konačno, mogu biti sa sobom, u ovom telu."

Zatim je nastavio: „Dakle, napisao sam knjigu o svojoj priči. Izlazi sledećeg juna i tako sam uzbuđen što ću sada podeliti njenu naslovnicu sa vama. U mnogim trenucima mog života, bilo mi je nepodnošljivo biti ispred fotoaparata, ali pravljenje ove naslovnice sa poznatom fotografkinjom Catherine Opie je bilo radosno iskustvo koje nikada neću zaboraviti."

Eliot je dodao: „Trans ljudi se suočavaju sa sve većim napadima, od fizičkog nasilja do zabrane zdravstvene zaštite, a o našoj humanosti se redovno „debatira“ u medijima. Čin pisanja, čitanja i deljenja mnoštva naših iskustava je važan korak u suprotstavljanju onima koji žele da nas ućutkaju i naude nam“.

Eliot je završio izjavom: „Knjige su mi pomogle, čak su me i spasile, tako da se nadam da ovo može pomoći nekome da se oseća manje usamljeno, da se oseća viđenim, bez obzira ko je ili na kom putu je."

Jako hrabro!

Tvoja reakcija?