Fancy 55 pregleda 13. Januar 2023.

Evan Peters dobio svoj prvi Zlatni Globus za 'Dahmera'

printscreen/canva

Evan je osvojio nagradu za najboljeg glumca u kategoriji ograničenih serija na Zlatnom globusu za ulogu Dahmera. Nominacija je bila Evanovo prvo priznanje za Zlatni globus, koje se na kraju pretvorilo u njegovu prvu pobedu!

U svom govoru, Evan je bio kratak i jasan, zahvalivši se producentima i Rajanu Marfiju pre nego što je dodao: „Želim da se zahvalim ovoj neverovatnoj glumačkoj ekipi, ekipi i rediteljima. Bio je to kolosalan timski napor. Svi su dali sve od sebe, a ja ne bih ustao ovde bez njih“.

Evan je nastavio zahvalivši se svojoj porodici, prijateljima i voljenima koji su mu „pomogli i pokupili ga kada je pao i odneli ga do cilja“. Završio je rekavši: „Na kraju i najvažnije, želim da se zahvalim svima koji su gledali ovu emisiju. Bilo je teško napraviti, teško gledati, ali se iskreno nadam da je iz toga proizašlo nešto dobro.

Evanovi obožavaoci su bili oduševljeni što je konačno osvojio Zlatni globus, posebno nakon što je godinama bio kritikovan zbog njegovog neverovatnog rada na "Američkoj horor priči". Gledaoci su se takođe složili da je u potpunosti zaslužio pohvale za svoj portret serijskog ubice u Netflix seriji. Iako se svi slažu da je Evanov nastup bio izvanredan, bilo je i nekih komentara gledalaca koji ne mogu a da ne misle da je to malo "čudno" u pogledu porodica žrtve iz stvarnog života. 

via GIPHY

Damer je dramatizacija ubistava Džefrija Damera iz stvarnog života. Cilj serije je bio da osvetli Damerove žrtve (17 mladića i dečaka), kao i da razotkrije kako su greške u sprovođenju zakona i rasna pristrasnost uticale na razlog zašto je mogao da nastavi da ubija tako dugo. Nekoliko rođaka muškaraca koje je Damer ubio kritikovali su seriju, uključujući majku Tonija Hjuza i sestru Erola Lindzija. Kao odgovor na kritike i reakcije, Rajan Marfi je uzvratio, rekavši: "Koja su sada pravila? Zar nikada ne bi trebalo da snimimo film o tiraninu?"

Kako se vi osećate povodom ovoga, svakako je vrhuski glumac, ali da li Dahmer treba ovako da bude nagrađen?

Tvoja reakcija?