Fancy 133 pregleda 07. April 2023.

Film 'Barbie' je pun hintova koji otkrivaju pravu radnju

printscreen/canva

Znamo kako izgleda film o Barbi i znamo sve megazvezde koje glume u njemu, ali još uvek postoji jedan roze znak pitanja u centru Barbilenda - o čemu će film zapravo biti? Trejleri su fanovima pružili tone estetskih slatkiša, ali bez suštinskih informacija.

Osim ako...istinita priča o Barbi filmu se sve vreme skrivala na vidiku. Fanovi na TikTok-u su primetili neke veoma interesantne hintove u Barbi trejleru koji sugerišu da će film biti sličan Čarobnjaku iz Oza. I iskreno, veza je veoma ubedljiva. 

Nakon što je Barbi trejler izašao 4. aprila, fanovi su bili opčinjeni roze estetikom, preteranom modom i urnebesno čvrstim dijalogom, ali neki ljudi su kopali ispod površine da traže pravo značenje filma koje se skriva. Pojavila se viralna teorija TikTok-a koja ukazuje na to da je snimak tizera možda bio jedan veliki trag da će Barbin zaplet biti moderno prepričavanje Čarobnjaka iz Oza. Evo svih suptilnih momenata koji ovu teoriju čine tako ubedljivom.

1. Bioskop 

 | Author: printscreen/canva printscreen/canva
Najveći trag se skrivao svima ispred nosa. U jednom trenutku u trejleru, Barbi je prošla pored bioskopa u kom su bili postavljeni posteri za film Čarobnjak iz Oza. Jasan znak je istakao druge reference na klasični film iz 1939. u trejleru.

2. Barbiina haljina 

 | Author: printscreen/canva printscreen/canva
U trejleru, Barbi nosi roze haljinu koja veoma podseća na plavu haljinu koju je Doroti nosila u Čarobnjaku iz Oza. Naravno, Barbi verzija ne može biti plava!

3. Prati put od roze cigle

 | Author: printscreen/canva printscreen/canva
Doroti je pratila put od žute cigle iz Munchkinland-a na svom putovanju kroz Oz. Ali za Barbie, to je ružičasti autoput iz Barbilenda.

4. "Toto, imam osećaj da više nismo u Barbilendu"

 | Author: printscreen/canva printscreen/canva
Dorotino putovanje u Smaragdni grad se ogleda u Barbinom putovanju u stvarni svet u trejleru.

5. Roze sandale

 | Author: printscreen/canva printscreen/canva
Barem su crvene sandale blizu Barbinoj estetici, ali Dorotine cipele jednostavno nisu dovoljno ružičaste za svačiju omiljenu lutku. Naglasak koji je trejler stavio na Barbinu obuću izgleda kao referenca na legendarne crvene papuče Čarobnjaka iz Oza kada uzmete u obzir sve ostale hintove.

Tvoja reakcija?