Fancy 156 pregleda 09. Oktobar 2022.

Imamo par ideja za uređenje sobe kao iz časopisa

CARALOREN/ASYA.ROSH/INSTAGRAM

Ako misliš da su tvojoj sobi već očajno potrebne neke promene, nastavi da čitaš ovaj članak jer ti donosimo nekoliko saveta kako da učiniš da ona bude pravi mali raj za opuštanje.

Više se ne osećaš u potpunosti zadovoljno kada pogledaš svoju sobu i misliš da je pravo vreme za neke promene? Onda se nalaziš na pravom mestu jer smo mi za tebe na portalu Seventeen pronašli pet ideja kako izgled svoje sobe možeš da podigneš na viši nivo, a da pritom ne ostaneš 'švorc'.

1. Možeš da prefarbaš svoj stari nameštaj

Ako ti je već dosadio tvoj smeđi noćni ormarić (ili bilo koji drugi komad nameštaja) koji samo narušava vajb tvoje sobe, nemoj ga bacati. Novi život mu možeš udahnuti tako što ćeš ga prefarbati u neku boju koja bolje odgovara tvojoj sobi, a to može biti bela, tamno zelena, ljubičasta... Ma koja god boja ti se sviđa! Takođe, možeš dodati i neke nalepnice za poseban efekat.

2. Kupuj nameštaj na rasprodaji

Ako ti nedostaje neki komad nameštaja, ne moraš da potrošiš ceo svoj budžet samo na njega. Kao odlično rešenje ovde ti mogu poslužiti razne rasprodaje odnosno internet stranice i sajmovi na kojim se prodaje polovni nameštaj. Na takvim stranicama i sajmovima možeš da pronađeš i odlične vintage komade. 

3. Uokviri fotke i postere

Ako svoju sobu želiš da ukrasiš fotkama ili posterima, nemoj da ih samo zalepiš selotejpom na zid nego ih sve uokviri. Tako ćeš svojoj sobi dati dašak elegancije i sofisticiranosti. 

4. Reši se nepotrebnih stvari

Ako pripadaš skupini onih ljudi koji čuvaju apsolutno svaku sitnicu koju su ikada dobili (uključujući i papir za pakovanje) ili čuvaš sveske i udžbenike iako si davnih dana prestao/la da ideš u školu, vreme je da se svega toga rešiš. Čim iz svog prostora izbaciš nepotrebne stvari, veruj nam, osećaćeš se puno lakše i prostorija će izgledati puno bolje.

5. Posteljina je najbolja dekoracija

Ako promeniš boju i uzorak posteljine u neki koji odgovaraju drugim dekoracijama i boji zidova u sobi, odmah ćeš svojoj sobi dati dašak luksuza i stvorićeš potpuno drugačiju atmosferu.

Ko se odmah sada baca na renoviranje? 

Tvoja reakcija?