Fancy 66 pregleda 03. Oktobar 2022.

Kako vam hladno tuširanje može popraviti dan

Ako je vreo tuš nešto za čime vaše telo žudi ujutru, niste sami. Svi znamo kako je probuditi se zimogrožljiv, jedva čekajući da udješ pod vrelu vodu. Ali, da li ste znali da ledeno tuširanje treba da ima mesto u vašoj dnevnoj rutini?

Tako je - ledeni tuš. Onaj koji vam je poslednji na pameti kada treba da se razbudite. Ali, ako im date šansu, možda vam se svidi kako se osećate posle. Bez obzira na to koje mišljenje imate o oba tipa tuširanja, istraživanje je pokazalo da i jedno i drugo imaju zdravstvene "benefite" za koje treba da znate.

 | Author:

Šta je toliko sjajno kod ledenog tuša?

- umanjuje svrab na koži

- razbudjuje vas

- poboljšava cirkulaciju

- smanjuje upalu mišića posle treninga

- može pomoći kod gubitka kilograma

- mekanija koža i kosa

Razbudjuje vas

Kada nas hladna voda dotakne, desi se blagi šok. Taj šok pospešuje:

- unos kiseonika

- ubrzava puls

Poboljšava cirkulaciju

- Poboljšana cirkulacija jedan je od glavnih razloga zašto stručnjaci preporučuju hladno tuširanje. Kada hladna voda klizi po vašoj koži ona ogrančava cirkulaciju na površinski sloj, zbog čega krv u dubljim tkivima cirkuliše brže kako bi se održala idealna telesna temperatura. 

Može pomoći kod gubitka kilograma

- Neke masne ćelije, kao što je smedja mast, stvaraju toplotu kada sagorevaju. To se dešava kada je telo izloženo hladnim uslovima, kao što je ledeni tuš. 

Smanjuje upalu mišića

- Pošto hladna voda ima regenerativna svojstva, vaši mišići će se opustiti i oporaviti nakon napornog treninga.

 | Author:

Sada kada znate šta vam sve malo hladne vode može doprineti, možete uvesti to u vašu svakodnevnicu. Ili to ipak nije za vas?

Tvoja reakcija?