Fancy 209 pregleda 23. April 2023.

Mikro french je još jedan 'must have' ove sezone!

instagram/canva

Ako vam je prva asocijacija na francuski manikir savršena belina i čistoća noktiju, u pravu ste, to i jeste njegova poenta. Međutim, u poslednjih par meseci se pojavilo puno varijacija na temu francuskog manikira o kojima smo već pisali, a ova ideja je sve popularnija na TikToku

Pored toga što se sve češće nosi i deli na društvenim mrežama, obaj trend su podržale i Hajli Beber i Dženifer Lopez, a javlja s eu raznim bojama i teksturama. 

Ako se pitate o čemu je reč, evo odgovora: micro frech je francuski manikir delikatnijeg tipa jer umesto debelih vrhova noktiju sada imamo pred sobom tanku liniju na njegovom vrhu koja mu daje sofisticiraniji i suptilniji izgled.  Iako nema neke mnogo velike razlike između klasičnog i micro frencha, ovaj drugi je dobra alternativa klasičnom. Razlike se širina vrha, a to je idealno ukoliko su vam nokti kratki i želite da ih vizuelno produžite. 

Međutim, ovaj manikir nije pogodan samo za kratke već i za duge nokte na kojima se može dosta ekseprimentisati u skladu sa željama i ukusima. Toliko je varijacija na temu da nikada nećete ostati bez ideje! Posebno dobra stvar je to što ih možete nositi svakodnevno, na poslu i u posebnim prilikama. Jednostavno, oni su neka "zlatna sredina" jer nisu ni previše upadljivi niti previše suptilni. 

Ako se opredelite za ovakav izgled noktiju, možete ga postići i sami kod kuće bez velike muke, kaže Glamour magazine:

  1. Očistite nokte od prethodnog laka pa ih turpijajte do željenig oblika i dužine, a sjajan predlog su četvrtasti nokti sa suženim ivicama. 
  2. Nanesite bazni premaz i ostavite da se osuši. 
  3. Kada se baza osuši, namažite lak u željenoj nijansi duž celog nokta, a naravno, ovde se opredelite za neutralne i nežne nijanse.
  4. Uz pomoć trake za nokte nanesite lak u željenoj boji frencha na nokat vodeći računa da ne nanosite suvišne količine. Uradite to tako što ćete kapljicu laka sipati na aluminijumsku foliju i iskoristiti je za sve nokte. 
  5. Kada se sve osuši, premažite top coat duž celog nokta čime ćete dobiti sjajnu završnicu!

Proleće je ipak godišnje doba kada se sve budi i buja pa je tako vreme i za nove nokte. Bilo da se poredelite za monohromatkse boje, neonske ili neke nežnije i klasične, ovakvi nokti će se dugo nositi na svetskim ulicama i modnim pistama, a bilo bi baš cool da ih ponesete i vi! 

 

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Tvoja reakcija?